Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя много трудни моменти, но

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя много трудни моменти, но
Коментари Харесай

Григор Димитров е на полуфинал в Пекин

Най-добрият български тенисист Григор Димитров претърпя доста сложни моменти, само че се пребори за крайната победа против коравия Роберто Баутиста-Агут в доста първокласен четвъртфинален мач в Пекин – 7:6 (5), 4:6, 6:2. Така Григор си обезпечи полуфинал и там чака спечелилия от мача Рафаел Надал – Джон Иснър, който стартира след минути.
Първият сет мина доста оспорвано, въпреки че превъзходството беше на страната на Григор – той имаше общо 5 точки за пробив, само че съумя да осъществя единствено една. За сметка на това Агут съумя при единствената си опция за пробив, и то откакто ударът му закачи мрежата и стана неспасяем. При това испанецът върна пробива тъкмо когато беше изостанал с 2:3 и Григор сервираше за задатък от 4:2 гейма. Стигна се до тайбрек и към този момент там драмата стана цялостна – в 12 разиграни точки бяха направени 7 минипробива, само че за благополучие Григор завоюва тази замяна с един повече.
Вторият сет още веднъж беше равносилен и Григор стоеше дори по-добре на начален удар, само че единствено до 3:3 гейма, когато се провали – от 30:0 позволи поврат, освен това на точката за пробив направи двойна неточност и по този начин Агут остана 100% на точките за пробив в мача. Този пробив се оказа единствен в част, надлежно и решителен за това мачът да отиде в трети сет.
В самото начало на третата част, при 1:1 гейма, Димитров отрази две следващи точки за пробив и избави подаването си, като това му оказа помощ мигновено по-късно да пробие на нула.
СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО МАЧА В SPORTLIVE.BG
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР