Григор Димитров изнесе поредното си отлично представяне през 2024-та година

...
Григор Димитров изнесе поредното си отлично представяне през 2024-та година
Коментари Харесай

Григор: Подготвих се по най-добрия начин и се чувствам отлично; в момента съм на добро място

Григор Димитров изнесе следващото си чудесно показване през 2024-та година и с лекост продължи към втория кръг на Ролан Гарос, откакто надделя Александър Ковачевич с 3:0 сета, а след това първата ни ракета се насочи към студиото на Tennis Channel, където приказва за досегашния си клей сезона, проблемите през последните седмици и своята подхотовка, както и ментална конфигурация на и отвън корта.

Григор, отлично е да те забележим! Това е 14-тото ти присъединяване в Париж и общо 54-то в Големия шлем. Определено имаш някакъв опит. Как би описал тази победа за начало в подобен шампионат?

- Някакъв опит е доста меко казано. Винаги е мъчно в първите кръгове, тъй като си нервозен и просто искаш да излезеш на корта, с цел да се тестваш. Днес от самото начало съумях да слагам противника си напрегнат и да пущам свободно ръката. Нормално е да има напрежение първоначално и изискванията бяха доста тежки през днешния ден. Мисля, че останах доста спокоен, което се оказа основно. Физически също се усещах ужасно. Точно върху това работих през последните 10 дни, откакто дойдох по-рано от нормално в Париж. Чувствам това място като мой втори дом, защото съм живял тук. Малко е необичайно да играя в неделя, само че ми харесва.

Григор, кажи ми къде се намира играта ти сега. Направи този страховит рейд до финала в Маями, по-късно записа някои победи на клей, както и тежки загуби в мачовете с Фриц и Руне, само че изглеждаш като че ли си отпочинал и си в добра форма, нали по този начин?

- Мисля, че направих всичко допустимо да се подоготвя по най-хубавия вероятен метод, имайки поради обстоятелстватва. След Маями бях извънредно изтощен, няма смисъл да ви неистина. Тогава се прибрах вкъщи и незабавно започнах да упражнявам за Мастърса в Монте Карло. Това беше най-трудната част за мен. Играта ми беше на доста положително място, само че тялото ми споделяше, че просто не мога повече. Опитът ми оказва помощ доста в сходни сложни обстановки. Може би имаше по какъв начин да направя някои неща по-добре, само че тук нещата наподобяват отлично и няма да приказваме по тази тематика към този момент.

Срещу Руне имах мачбол, а Фриц игра доста добре против мен и нямаше какво да направя в третия сет, когато нямах и доста сили. Цялостно се пробвам да наваксам, просто нещата са такива. Може би това е прекрасен проблем, имайки поради предходните ми положителни резултати. В момента съм на положително място. Това е последно съревнование на клей, тялото се усеща добре и съм разчувствуван.

Исках да те попитам до какъв брой съумяваш да се откъснеш от нещата отвън корта?

- Това е едно от най-трудните неща. Винаги има малко част, която остава у теб и не можеш да я игнорираш. Преди имах вяра, че мога да се оправя изцяло с това и се пробвах доста крепко, само че постоянно се завръщаше. Научил съм се по какъв начин да пребивавам с това и знам, че цялото премеждие няма да продължи вечно. Старая се да правя оценка всички тези моменти и по-скоро за мен е значимото да се откъснеш от нервната си система, а не от всичко към теб. Важното е мозъкът ти да отпочива, с цел да го навагираш по най-хубавия метод в хубави и тежките моменти, с цел да имаш вътрешен мир.

Има доста въпросителни към най-хубавите в света. Съгласен ли си и усещаш ли по-голяма опция за неочакван победител?

- Турнирите стават по-дълги и все по-често имаме спечелили, които не сме привикнали да виждаме. Това е доста тежко тестване за тялото, даже когато имаше ден за отмора. Длъжен си всеки ден да преминеш през рутината с възобновяване, загрявки и всичко останало. Никой не би трябвало да подценява тази част. Младите не го схващат, тъй като тялото им се усеща постоянно отлично, само че дано изчакат няколко години и да видят дали към момента ще е по този начин. Тенисът не е спринт, а е маратон. Трябва непрестанно да се приспособяваш към събитията и да се обградиш с допустимо най-правилните хора.

✅ 14th Roland Garros
✅ 54th major appearance
❓New opportunity
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР