Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи неочакван подарък от съдбата

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи неочакван подарък от съдбата
Коментари Харесай

Григор Димитров грабна шанса и прелетя до 1/4-финал в Сан Диего

Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи непредвиден подарък от ориста и се възползва от него по допустимо най-хубавия метод. 30-годишният хасковлия се класира за 1/4-финалите на шампионата от категория " АТР 250 " в Сан Диего (САЩ), разгромявайки изцяло непознатия Аугуст Холмгрен (Дан) с 6:1, 6:1.

Съперник на Димитров във II кръг трябваше да бъде поставеният под №3 Феликс Оже-Алиасим, само че към час преди началото на дуела стана ясно, че 21-годишният канадец се е отдръпнал от конкуренцията за травма в аддукторите. Мястото му беше заето по неотложност от 23-годишния датчанин (№901 в ранглистата), който не оказа съвсем никаква опозиция на първата ни ракета (№29 в света).

Мачът на централния корт продължи едвам 56 минути, през които Григор имаше тотално превъзходство на корта. Бившият №3 завоюва 56 от разиграните общо 78 точки, в това число 29 от 35 на собствен сервис. Младият скандинавец взе първия гейм в сметката си при 0:5 в първата част и по-късно още един при 0:4 във втората.

" Въпреки промяната на противника денят е същият, в случай че би трябвало да съм почтен. Срещу който и да играеш, в никакъв случай не трябва да има подценяване. Аз постоянно виждам от моята страна на мрежата. Благодаря на всички, които пристигнаха тук. Беше занимателно, веселя се още веднъж да видя хора по трибуните. Аз съм доста горделив, че виждам българския байрак ", разяснява Димитров в ТВ изявлението на корта.

За място на 1/2-финалите нашият ще се изправи против Аслан Карацев (Рус), който отстрани поставения под №5 Хуберт Куркач (Пол) след поврат в три сета - 5:7, 6:4, 6:2. В единствената си предходна среща с руснака Григор Димитров позволи поврат в четири сета на 1/4-финалите от тазгодишния Australian Open - 6:2, 4:6, 1:6, 2:6.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР