Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с една позиция в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с една позиция в
Коментари Харесай

Димитров падна с една позиция до номер 29, Джокович оглави класацията в ранглистата по тенис при мъжете

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с една позиция в международната класация при мъжете след края на Откритото състезание на Австралия. 31-годишният Димитров, който отпадна в третия кръг на шампионата от Големия шлем в Мелбърн от бъдещия първенец Новак Джокович (Сърбия), към този момент е 29-и в класацията с 1440 точки.

С рекордния си десети успех в Австралия през вчерашния ден Джокович пренаписа историята. Той прогресира с четири места и стана първият, който заема лидерската позиция след толкоз огромен скок в класацията. Сърбинът, който натрупа актив от 7070 точки, е лидер в рекордната за мъжете 374-а седмица, а в случай че остане номер 1 до 27 февруари, то той ще усъвършенства върховото достижение на германката Щефи Граф от 377 седмици на върха на международната класация по тенис (мъже и жени).

Испанецът Карлос Алкарас, който не игра в Мелбърн поради контузия, падна на втора позиция с 6730 точки, а финалистът в Откритото състезание на Австралия Стефанос Циципас към този момент е трети с 6195 точки.

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова отстъпи с 8 позиции, само че остава в топ 100, заемайки 99-о място. Томова продължава да бъде и единствената българска представителка в топ 300 на сингъл при дамите с 652 точки. Полякинята Ига Швьонтек резервира първото си място в ранглистата с 10485 точки.

Втората позиция към този момент се заема от новата шампионка от Откритото състезание на Австралия Арина Сабаленка (Беларус) с 6100 пункта, а трета с 5210 точки е тунизийката Онс Жабер.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР