Най-добрият български тенисист Григор Димитров изглежда повече от доволен от

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров изглежда повече от доволен от
Коментари Харесай

Григор: Рафа е невероятен, няма какво повече да кажа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров наподобява повече от удовлетворен от безапелационната победа с 6:3, 7:6 (3) над Сам Куери, която го класира на за първи път на четвъртфинал на шампионата от сериите „ Мастърс 1000” в Шанхай.

Григор прегази Куери и е на четвъртфинал в Шанхай

„ Знаех какво съставлява играта му. Той сервира мощно и употребява бързината на корта, търси печелившите удари. Знаех, че ще е мъчно, само че в действителност всичко стартира още през вчерашния ден (срещу Райън Харисън б.р.). Нямах доста време да си умря, само че съм удовлетворен, че прекосих тези мачове. Чувствам се добре, а това е добър знак”, сподели Димитров след дуела.

„ Сам е сложен противник и когато има шанс, се играе мъчно против него. Днес още в първия гейм се изправих пред два брейкбола. Знаех, че търси успеха, само че не чаках да стартира по този начин и да управлява играта от главната линия”, добави той.

Очакваното е реалност: Отново мега конфликт Димитров-Надал!

„ Трябваше да намеря ритъма си. След първия сет знаех, че всичко е под мой надзор, само че той ме притискаше на всяко мое подаване и ми създаваше компликации. В тайбрека, усещах, че управлявам разиграванията, което е малко необичайно, когато играеш тайбрек. Чувствах се необикновено и сервирах доста добре. Мачът бе забавен, тъй като желаех да видя освен на какво физическо равнище съм, само че и на какво психическо”, призна още Григор.

„ Обичам да играя на закрито. Цялата атмосфера тотално се трансформира. Геймовете през днешния ден бяха мноо бързи. Кортът е малко по-бърз и когато е закрито е по-различно, влажността е друга. Аз обаче не съм играл навън от три дни и почтено казано не знам какво е възприятието да играеш навън в момента”, разяснява първата ни ракета.

Какво желае Григор след година? Да бъде №1!

„ Рафа е необикновен тази година. Няма какво повече да се каже”, безапелационен е Григор.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР