Най-добрият български съдия по футзал Борислав Колев се сдоби с

...
Най-добрият български съдия по футзал Борислав Колев се сдоби с
Коментари Харесай

Най-добрият български съдия по футзал е обвинен в пране на пари

Най-добрият български арбитър по футзал Борислав Колев се снабди с обвиняване за пране на пари. Освен това му бе повдигната мярка за задържане под стража за 72 часа с искане по-късно да се трансформира в непрекъсната. Софийската градска прокуратура твърди, че Колев е стоял зад схемата, с която са били изтеглени 53 млн. лв., които са били отредени от страната за построяването на ЛОТ 5 от автомагистрала " Хемус ". 

За задачата са били основани компании с фиктивни шефове. Той ги придружавал до избран банков клон, където сумите били теглени 52 пъти и след това му ги давали.

Досъдебното произвеждане е формирано в изискванията на необходимост на 3.11.2021 година и се води от ГДБОП под управлението и надзора на СГП. В началото Колев е бил данъчен. Такъв е бил и близнакът му Иван, който също е разследван. Той също е арбитър - помощник в елита и Втора лига.

Иначе през тази година Борислав Колев бе втори арбитър на финала за Шампионската лига сред Барселона и Спортинг (Лисабон). Съдружникът на Колев - Велислав Миленков, който също е непряк арбитър, разгласи, че не знае нищо за действията му. 

" Боби имаше концепция да направи детски лагер за рафтинг по река Струма. Помоли ме като локален човек да му оказа помощ с намирането на терен. После обаче стартира коронавирус рецесията и нищо от замисъла не се осъществя. Не съм го виждал от доста от дълго време. Знам, че се занимаваше с нещо, обвързвано със строителството, май беше подизпълнител на огромна компания, само че не съм сигурен. Никога не е ставало дума за някакъв общ бизнес, обвързван със строителството, а единствено за детския лагер ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР