Най-добрият български боксьор в полутежка категория при професионалистите Тервел Пулев

...
Най-добрият български боксьор в полутежка категория при професионалистите Тервел Пулев
Коментари Харесай

Тервел: Джошуа мисли Кубрат за малка гара, очаквам изключителен мач

Най-добрият български боксьор в полутежка категория при експертите Тервел Пулев показа особено пред Канал 3, че брат му Кубрат има своите шансове против международния първенец Антъни Джошуа. Той чака да се получи извънреден мач и се надява британецът да подцени българина.

Боят сред двамата боксьори в тежка категория е на 28 октомври на " Principality Stadium " в уелската столица Кардиф.

" Кубрат ще упее да се приготви за мача против Антъни Джошуа. Опитът му е доста основен в тази ситуация, знае кое да се активизира и по кое време да почива ", безапелационен е Тервел Пулев.

" Аз мисля, че сравненията сред мачовете на Кубрат против Кличко и на идния против Джошуа, са непотребни. Това са два радикално разнообразни мача. Общото и в двата случая е, че Кубрат има късмет да стане международен първенец. Антъни Джошуа е представител на младостта. Все отново е 25-годишен (б.р. 27-годишен) и силата в този момент е с него, само че ще забележим Кубрат какво ще опълчи ", разяснява по-малкият брат пред Канал 3.

" И Владимир Кличко, и Антъни Джошуа имат слаби места. Мисля, че Кубрат беше на милиметър да отключи това едва място на Владимир, малко не му доближи, само че няма потребност да гледаме обратно, в този момент тематиката с Джошуа е по-актуална. И Джошуа не е несломим, без значение, че наподобява като Аполон, атлетичен, доста мощен и здрав, само че се видяха и негови недостатъци и съм сигурен, че Кубрат ще се възползва от тях ", съобщи Тервел.

" Предимствата на Кубрат са, че неговата кариера в аматьорския бокс е по-реална. Някои от мачовете на Антъни Джошуа са доста противоречиви – по какъв начин стана Олимпийски и международен вицешампион. Кубрат си е извоювал това, до което е стигнал, напълно самичък ", добави боксьорът в полутежка категория.

" Кубрат Пулев няма от какво да се тормози. Дори и да загуби този мач, какво губи? Самият факт, че е стигнал до този пердах е триумф. Всички българи би трябвало да го оценяваме и да сме признателни. Кубрат Пулев е дипломат на всички българи и той ги показва ", сподели още Тервел Пулев.

" В никакъв случай не мога да кажа, че Кубрат може да прегори и да има предстартова тресчица. Той не е прекомерно спокоен, уравновесен е. Знае какво прави, какво се случва и знае какво тъкмо би трябвало да направи в дадена обстановка ", сигурен е бронзовият медалист от Олимпийски игри.

" Очаквам един по-умен Кубрат против Джошуа, спрямо мача му против Кличко. След срещата на брат ми против Владимир, той се промени и в живота, освен в спорта. Това е един житейски урок. Точно това прави бокса популярен спорт – когато си на кръга ти играеш твоя живот. Това, което правиш на кръга, това си и в живота, и дребните неща може да показателни, за този, който може да ги чете ", съобщи още Тервел.

" Убеден съм, че ще се получи извънреден мач. Надявам се Джошуа да подцени Кобрата. Британецът съобщи, че гледа към идващия съперник и не мисли детайлно за Кубрат, което значи, че го мисли за „ дребна гара “. Ще забележим какво ще се получи... Моите пожелания са елементарни – ние да излезем спечелили ", приключи с оптимизъм братът на Кубрат.

Вижте видео с екслузивното изявление за Канал 3 на Тервел Пулев.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР