Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изгледа от пейката поражението на

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изгледа от пейката поражението на
Коментари Харесай

Везенков не игра, а Сакраменто пропиля 20 точки аванс срещу Оклахома Сити Тъндър

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изгледа от пейката провалянето на своя Сакраменто Кингс със 105:112 като посетител на Оклахома Сити Тъндър в мач от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Старши треньорът на " кралете " Майк Браун употребява едвам осем души в хода на дуела, в който неговите ученици за следващ път през акцията позволиха поврат, макар че имаха задатък от 20 точки в края на първото полувреме.

Още в хода на третата четвърт обаче " гръмотевиците " заличиха съвсем изцяло своя пасив и при започване на заключителните 12 минути съумяха да поведат в резултата. До края Кингс съумяха на два пъти за малко да си върнат водачеството, само че в края серия от 8:0 в интерес на домакините подпечата тяхната победа.



Над всички в мача беше огромната звезда на Тъндър Шей Гилджъс-Аликзандър, който се завърна след травма и вкара 40 точки за триумфа на своя отбор.

От другата страна Ди′Арън Фокс осъществя 33 пункта (7 тройки), а Кион Елис добави 26 (8 тройки), само че огромният дебитор за " кралете " се споделяше Домантас Сабонис, който прекъсна серията си от 61 следващи против с " дабъл-дабъл ", завършвайки с едвам 8 пункта и 13 битки.

Загубата за Сакраменто фрапантно понижи възможностите им за попадане в първата шестица на Западната конференция в края на постоянния сезон и непосредствено присъединяване в плейофите, като три кръга преди края Кингс заемат 8-ото място с баланс 45-34, до момента в който шестият Ню Орлиънс Пеликанс е с индикатори 47-32.

В същото време съставът на Оклахома Сити Тъндер е твърдо на трети на Запад с актив от 54 победи и 25 провали и продължава битката за лидерската позиция в конференцията с Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс, които са с баланс 55-24.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР