Най-добрият български баскетболист Александър Везенков дебютира официално за тима на

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков дебютира официално за тима на
Коментари Харесай

Везенков дебютира с победа в НБА

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков дебютира публично за отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада.

Везенков игра 15:36 минути при успеха на отбора като посетител на Юта Джаз със 130:114 в първия мач за " кралете " от новия сезон.

Така той публично стана вторият българин, играл в Националната баскетболна асоциация, след Георги Глушков, който през 1985 година дебютира за Финикс.

Везенков се появи в игра като запаса в средата на първата част и секунди по-късно вкара тройка за 20:18. Той приключи дуела с 8 точки, 2 битки и 2 отнети топки.

Харисън Барнс вкара 33 точки за триумфа на Сакраменто, Домантас Сабонис добави 22 точки, 12 битки и 5 асистенции, а Де`Арън Фокс се отличи с 18 точки, 5 битки и 6 асистенции. Кийгън Мъри записа 15 точки и осем битки.

Сакраменто, който направи първото си присъединяване в плейофите от 17 години предходната пролет, водеше съвсем през целия дуел. Барнс вкара 27 точки през първото полувреме, с цел да помогне на Кингс да излязат напред със 72:58 на почивката.

Джордан Кларксън беше най-резултатен за " джазмените " с 24 точки и 6 асистенции. Лаури Марканен добави 19 точки и 10 битки, а Джон Колинс означи 15 точки и 11 битки в първия си мач за Юта.

" Кралете " поведоха със 7:0 в началните минути, само че домакините направиха поврат при 18:17. Везенков отговори с тройка, с цел да даде началото на серия от 15:3 за отбора.

Барнс вкара 14 точки, с цел да изведе гостите до безапелационна преднина на полувремето. Сакраменто не отстъпи през третата четвърт, вкарвайки 33 точки, с цел да премине границата на 100 много преди последната четвърт и имаше задатък от 105:87 преди последната част.

След като " кралете " стигнаха до най-голямата си преднина при 110:87 при оставащи 10:43 до края, играчите на Юта понижиха изоставането си до 99:112 след тройка на Кларксън.
 Бивш съотборник на Везенков изясни за какво българинът беше взет от Сакраменто
Бивш съотборник на Везенков изясни за какво българинът беше взет от Сакраменто

За да стартират да побеждават, уверен е Алек Питърс

Сакраменто постави завършек на щурма на своя противник с помощта на четири следващи точки на Сабонис, в това число два наказателни удара.

Следващият мач на Кингс е на 28 октомври от 5:00 часа сутринта българско време, когато отборът посреща Голдън Стейт Уориърс.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР