Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде интервю за официалния YouTube

...
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде интервю за официалния YouTube
Коментари Харесай

Везенков: Играта ми пасва перфектно на Сакраменто

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков даде изявление за формалния YouTube канал на Сакраменто Кингс, в което показа упованията си за новия сезон. Той счита, че стилът му на игра ще пасне с този на тима и няма самообладание да се изправи против Стеф Къри и Голдън Стейт Уориърс и Леброн Джеймс и Лос Андежелис Лейкърс

„ Страхотно е, тъй като пристигам в тим, който побеждава. В кариерата, в живота ми обичам да спечелвам, обичам да съм конкурентноспособен. Да дойда в подобен тим, който през предишния сезон игра доста добре, е чест и ще дам най-хубавото от себе си да оказа помощ на тима “, стартира Везенков.

“Чувствам, че все едно познавам всички (б.р. от управлението на отбора), тъй като пристигнаха толкоз доста пъти в Гърция. От генералния управител до асистент генералния управител до треньора, всички бяха там. Говорих доста с помощник-треньорите и те ме срещнаха с ситуацията даже преди да стартираме да приказваме за нещо. Беше от помощ, че пристигнаха толкоз доста пъти в последната година и го правя оценка “.

“Осъзнавам, че НБА е тотално друга от Европа, само че съм подготвен. Почти на 28 съм, тъй че ще донеса опита си и от каквото се нуждае тимът, с цел да печелим. Ако треньорът ме помоли за несъмнено нещо, ще се опитам да го направя. Разбира се, ролята ми в Европа бе друга, изцяло го разбирам. Идвам в тим, където желая да оказа помощ да печелим ”.

“Всичко е доста бързо. Темпото е по-бързо. По-талантливи играчи, по-атлетични, само че имам вяра в себе си, в работната ми нравственос, тъй че ще не преставам с това, което върша и ще дам всичко от себе си ”, показа още българинът.

“Баща ми е моят модел за подражателство. От 3-годишен ме водеше на паркета, с цел да видя какво е баскетболът. Откакто се помня ме натиска, с цел да стана по-добър състезател. Никога не е задоволен, тъй че това също ми оказва помощ. Без него нищо нямаше да е същото. Беше доста горделив. За татко да види детето си в НБА е нещо неповторимо и мисля, че беше по-щастлив и от мен. ”

“Когато израствах гледах доста НБА и помня оня тим с Педжа Стоякович, Владе Дивац, Крис Уебър, Майк Биби и Дъг Кристи, само че по-късно годините бяха сложни. Не беше добър миг за франчайза, само че през предходната година тимът се оправи сносно. Стигна до плейофите. През предходната година гледах много мачове, поради интеракцията ми с управлението, тъй като правата ми бяха тук, тъй че желаех да съм квалифициран за идващия сезон. Знам доста за настоящия тим ”.

“Винаги съм харесвал Дирк Новицки поради стила и лоялността му. Винаги ми е бил модел на подражателство, както и Пау Гасол. Повече европейци гледах, тъй като пристигам от Европа. ”

“Сакраменто играе на високо движение, с пресечки и “хендофи ”, с доста скорост и придвижване в нападание, тъй че мисля, че стилът ми пасва съвършено. Това мисля, че видя и тимът, с цел да ме притегли. В отбрана ще дам най-хубавото от себе си. Видях по какъв начин играе тимът. С експанзия против противника, тъй че съм тук да се съревновавам ”, добави родният баскетболист.

“Искам да имам дейна роля в ротацията и да оказа помощ на тима. Знам, че първите месеци ще бъдат сложни, както е на всяко ново място, само че всички ще ми оказват помощ да привикна доста бързо, тъй че съм блажен да съм тук ”.

“Искам да срещна Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс, тъй като през предишния сезон тимът загуби от Голдън Стейт (б.р. в първия кръг на плейофите), те имат страхотни играчи. Разбира се, да играеш против Леброн е нещо друго ”.

“Обичам да отивам на кино или да виждам филми в нас. Да вечерям с другари, да се разхождам из града, да мисля. Обичам да виждам други спортове като тенис и футбол. Никога не съм гледал американски футбол, само че може би ще се наложи. Кръстникът, Невъзможно бягство са обичаните ми филми ”.

“Не мисля, че имам прикрит гений. Може би почитателите ще са разочаровани. Говоря британски, испански, български, гръцки. Това е някакъв гений. Бих научил френски, тъй като мисля, че е прекрасен език, сантиментален ”.

“Привържениците могат да чакат, че във всеки мач ще давам 100% от себе си. Знам, че обичат тима и през предходната година залата бе цялостна. Това чакаме и през тази година. Да е цялостна залата и да получим спомагателна сила от тях и да запазим високите стандарти от предходната година ”, приключи Везенков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР