Най-добрите гюлетласкачи в света са потвърдили участие на Диамантената лига

...
Най-добрите гюлетласкачи в света са потвърдили участие на Диамантената лига
Коментари Харесай

Най-добрите гюлетласкачи в света си дават среща на Диамантената лига в Юджийн

Най-добрите гюлетласкачи в света са удостоверили присъединяване на Диамантената лига Prefontaine Classic в Юджийн (САЩ) на 30 юни. Там американецът Райън Краузър и новозеландецът Том Уолш ще продължат борбата за №1 в бранша за подтикване на гюле. За четвърти път двамата ще се срещнат на този шампионат. Първият им конфликт беше през 2016 година Оттогава насам двамата завоюваха общо едно олимпийско злато, едно международно в зала и едно навън. И двамата имат резултати над 22 метра. Краузър води с успехите с 12-9 против Уолш.

View this post on Instagram
A post shared by Tom Walsh (@tomwalshsp) on Mar 18, 2019 at 9:14pm PDT
По-рано тази година на Millrose Games Краузър реализира двата най-хубави резултата в своята кариера в зала, като еднолично оглави планетарната класация за сезона в зала с 22.33 метра.

Уолш пък стартира сезона навън с персонален връх от 22.67 метра и изравни най-силния резулта в света в тласкането на гюле от 2003 година насам.

View this post on Instagram
A post shared by Ryan Crouser (@rcrouser) on Apr 17, 2019 at 5:50pm PDT
Сред противниците на Краузър и Уолш на Диамантената лига в Юджийн ще бъдат олимпийският финалист Дарлан Романи, първенецът на Съединени американски щати Дарън Хил, международният отличник навън от 2015 година Джо Ковач, европейският отличник в зала и навън Михал Харатик, двукратният международен първенец Давид Щорл, международният бронзов медалист в зала от Белград 2017 Томаш Станек и двукратният европейски първенец в зала Конрад Буковиецки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР