Най-добрите български специалисти в биатлона участваха в треньорски семинар, организиран

...
Най-добрите български специалисти в биатлона участваха в треньорски семинар, организиран
Коментари Харесай

В биатлона обсъждат високопланинската подготовка преди лятното Световно в Руполдинг

Най-добрите български експерти в биатлона участваха в треньорски семинар, проведен от Българската федерация. Темите и лекторите провокираха огромен интерес, като най-изявената фигура беше професор Даниела Дашева с две лекции на основни за биатлона тематики: за съотношението на главните физически качества и за височинната подготовка.

Семинарът бе проведен с поддръжката на Международния съюз по биатлон (IBU) и Белведере холидей клуб, като в него участваха треньори от цялата страна. Засегнати бяха и проблемите на периодизацията, стрелковата подготовка, на разпоредбите и процедурите на IBU.

Семинарът беше плануван паралелно с подготвителните лагери на националните гарнитури, които сега завършват стадия от високопланинската си подготовка в България предхождаща последните за лятото лагери.

От на следващия ден националите още веднъж не престават тренировки в два потока – Милена Тодорова и Владимир Илиев в Оберхоф (Гер), а останалите национали в Полша, преди да се съберат за Световно състезание по летен биатлон в Руполдинг (Гер) в края на август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР