Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова даде интервю за

...
Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова даде интервю за
Коментари Харесай

Томова пропуска Маями, за да играе на клей в Европа

Най-добрата българска тенисистка сега Виктория Томова даде изявление за канала на Българската федерация по тенис. Тя се върна към представянето си в първите шампионати за новия сезон.

" Като цяло съм удовлетворена от последните два шампионата. Изиграх много мачове против положителни противнички. Доволна съм от себе си. Разбира се, постоянно може по-добре. На Индиана Уелс за първи път от четири опита съумях да печеля мач. Три пъти преди този момент имах доста неприятен шанс със здравето там. Радвам се, че счупих каръка ", сподели тенисистката.

" В първия кръг играх с травма от Монтерей. Общо взето, беше ми паднало равнището на сервиса заради травмата. Мисля, че това до някаква степен ми попречи. Резултатът беше непосредствен. В дадени моменти, в случай че си взимах по-лесно сервис геймовете, щеше да е по-добре за мен. Така се случиха нещата ", изясни тя.

" Бях играла със Свитолина и преди този момент на " Фед Къп " през 2020 година и изгубих със 7:6, 6:4, мисля. Доста непосредствен резултат. Но въпреки всичко тя има много опит на по-високо равнище. Била е номер 3 в света, измъкна се добре от обстановката, когато водех с 2:0 в третия сет. Но това е добър опит за мен, да се поуча от грешките си и идващия път да знам по какъв начин да отвръщам в дадената обстановка ", сподели Томова.

" Честно казано, съм удовлетворена от представянето ми в Австралия. Все отново е много мъчно да се преминат 3 кръга в квалификациите. На множеството шампионати, в случай че спечелиш 5 мача, печелиш шампионата, в случай че си в главната скица. Доволна съм по какъв начин започва за мен сезонът тази година. Като цяла съм удовлетворена от самата игра, виждам да не се концентрирам толкоз доста върху резултатите. Опитвам се да усъвършенствам дадени аспекти от играта си ", добави българката.

" Колкото съм покрай топ 100, толкоз съм и надалеч. Трябва да последвам дребни стъпки за мен и просто да усъвършенствам дадени неща от играта си. Няма по какъв начин да не се получат нещата, в случай че последвам това, което желая да усъвършенствам ", мисли състезателката.

" Реших да пропусна Маями и да стартира сезона на клей. Искам да играя в Европа, тъй като бях четири седмици по шампионати в Мексико и Съединените щати. Затова желаех да се върна и да умря няколко дни и да стартира подготовката си на алено ", изясни Томова.

" Засега сме говорили, че ще вземам участие на " Били Джийн Къп ". Ще забележим по какъв начин ще се развият идващите шампионати. Гледам напред. Не бих споделила, че скърбя за нещо от началото на сезона. В тениса няма защо да съжаляваш, гледаш идващия мач. Ако се фокусираш върху неприятните моменти, това единствено може да ти повлияе да се представяш зле в идващите мачове ", приключи Вики Томова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР