Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин завърши на 16-о място на

...
Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин завърши на 16-о място на
Коментари Харесай

Треньорката на Фейгин: Представянето ѝ на Европейското беше доста добро

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин приключи на 16-о място на Европейското състезание по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия) през вчерашния ден, а нейната персонална треньорка Ина Лутай разяснява, че представянето й е много положително на фона на неприятните условия за подготовка в София.
 Фейгин приключи на 16-о място на Европейското във Финландия Фейгин приключи на 16-о място на Европейското във Финландия
" Резултатът й е много добър. Той идва на фона на изискванията, в които се готвеше в последните месеци, на студа, при който тренира. Климатикът в Зимния замък не работи от няколко месеца и е отвратително. Миналата година тя имаше контузия, а и лятото реши да си вземе отмора и да се разтовари след толкоз години денонощен труд. Най-хубавото е, че тя просто е в елита на фигурното пързаляне към този момент. Много е комплицирано да попаднеш на край, когато представяш България на подобен конгрес. Тя даже с неточности, даже с пропуски в тренирането си, просто е там и към този момент е име в нашия спорт, а това не се е случвало от доста години ", сподели Ина Лутай.

Тя добави, че ще бъде по-добре, в случай че в стратегиите на Фейгин бъдат включени по-сложни скокове.

" Със сигурност ще бъде по-добре в случай че механически в стратегиите вкараме още по-сложни детайли. Този сезон нямахме тази опция да го създадем. Нямахме опция, тъй като в действителност изискванията, при които упражняваме са неприятни. До този миг в никакъв случай не съм си разрешавала да приказвам за това какъв брой е студено, какъв брой е мъчно, само че просто нервите и душeвността на всички ни към този момент не устоя. Когато на пързалката е минусова температура няма по какъв начин да излезеш и да тренираш троен аксел, тъй като колената и гърба ти отхвърлят. Надявам се, че нещата ще се оправят и в действителност ще имаме опцията да упражняваме комплицирани детайли без да има заплаха от контузии. Тя самата сега е доста окуражена. Върна се голямото й предпочитание да реализира резултати за България. Имаше едно обезсърчение в края на предишния сезон, след олимпийските игри ", добави Лутай, която е сестра на двукратната международна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова.

Тя сподели още, че от федерацията ще изискат среща с министър Весела Лечева поради изискванията в Зимния замък в столицата.

" Все още не съм имала среща с министър Лечева, тъй като в последните месеци подготовката ни мина по подобен метод, че не достигнахме до това да имаме среща с нея. Аз доста я почитам като експерт и като състезател, който има невероятни резултати. Сега след Европейското, още другата седмица ще желаяме среща с нея, да поговорим. Ние нямаме потребност от доста. Искаме изискванията да не са чак толкоз неприятни, да не е толкоз студено ", съобщи още Ина Лутай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР