Най-добрата българска гимнастичка в момента Стилияна Николова заяви, че е

...
Най-добрата българска гимнастичка в момента Стилияна Николова заяви, че е
Коментари Харесай

Стилияна Николова след четирите златни медала в Баку: Доволна съм от резултата, но не и от изиграванията си

Най-добрата българска гимнастичка сега Стилияна Николова съобщи, че е удовлетворена от резултатите на Световната купа в Баку (Азербайджан), само че не и от изиграванията си. През уикенда тя завоюва четири златни оценки - в многобоя, на обръч, на бухалки и на лента, а на топка позволи неточност и се подреди осма.

" Състезание като съревнование, същата тръпка като на всяко едно съревнование и същото неспокойствие, нищо по-различно. Доволна съм от резултата, само че не съм доста удовлетворена от изиграванията си. Говоря в общ аспект, във всичко, като цяло не си демонстрирах съчетанията в най-хубавата им същина, над което ще поработя да се получи на идващите надпревари. Наясно съм, че в случай че си изиграя съчетанията мога да победя София Рафаели, което, несъмнено, ме стимулира да ги изиграя по най-хубавия метод ", сподели Николова при завръщането си през днешния ден в столицата.

Ева Брезалиева завоюва два сребърни и два бронзови медала в Баку, откакто се подреди втора на топка и на лента, както и трета на обръч и в многобоя.

" Беше, може би, едно от най сполучливите ми надпревари досега, само че и съревнование като съревнование. Сега ни предстоят доста значими, за които би трябвало да се подготвим още по-добре ", сподели тя.

Двете са единомислещи, че конкуренцията в тима ги " дърпа напред ".

 " Определено ни дърпа напред. Ние си оказваме помощ една на друга, когато на някой нещо не му върви си оказваме помощ. Например, Ева след топката ми сподели две думи, за което й благодаря. Мисля, че конкуренцията ни тегли напред ", съобщи Николова.

" На мен също ми работи доста добре, защото Стили на моменти, когато имам по-лошо изиграване ми споделя " можеш, ще се оправиш, давай, доста тренираш "...  поддържаме се, въпреки всичко играем за България ", добави Брезалиева.

Двете грации ще играят по три съчетания на Държавното отборно състезание в София, което стартира в четвъртък в зала " София "

Мениджърът на националния тим самостоятелно дами Бранимира Маркова сподели, че не е сюрпризирана от представянето в Баку и удостовери, че не е определила кои гимнастички ще вземат участие на Европейското състезание идващия месец в Баку.
 
 " Много сме щастливи. Наистина децата се показаха доста добре. Аз не съм доста сюрпризирана обаче, тъй като това, съгласно мен, е доста е закономерно, което се случва, тъй като и двете девойки, като се изключи че са доста надарени, работят доста добре и както се видя се състезават доста добре.  Конкуренцията сред тях е това, което най-вече ме радва. Успяхме да създадем три доста мощни гимнастички, три гимнастички, които могат да претендират за призово класиране. Вътрешната конкуренция в тима е изключителна и доста значима, и тъкмо това демонстрират тези резултати ", сподели Маркова.

" Предстоят ни две надпревари - едното е държавното отборно идната седмица, след което и Държавното " Елит ", а имаме към момента малко време до Европейското състезание. Боряна тренира, приготвя се. Сигурна съм, че каквото и решение да вземем за състава ще бъде най-хубавото за представянето на целия тим.  Да, всички национални състезателки ще пазят клубовете си на Държавното отборно. То в действителност е тази седмица, стартира четвъртък и петък в София ", добави треньорката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР