Най-добрата българска джудитска Ивелина Илиева даде специално интервю за сайта

...
Най-добрата българска джудитска Ивелина Илиева даде специално интервю за сайта
Коментари Харесай

Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева: В моята страна жените са уплашени

Най-добрата българска джудитска Ивелина Илиева даде особено изявление за уеб страницата на Европейския джудо съюз в навечерието на откритата европейска купа „ Освобождение “. Надпреварата е този уикенд в зала „ Асикс Арена “ в столицата.

В моята страна дамите са уплашени, нашата просвета е друга. Ние сме спортна нация, само че единствено на равнище наслаждение. Веднага щом няма резултати – стопират, което постоянно се случва рано “, споделя Илиева за интереса на дамите към този военен спорт.

Участничката ни на Олимпийските игри в Токио 2020 и състезателка на клуб  Шун джудо вижда по-светло бъдеще за джудо у нас.

Най-накрая виждам няколко девойки, които могат да ме наследят “, споделя Илиева.

Националката към този момент 16 години се състезава на най-високо равнище. След Игрите в Токио тя прекъсна за малко кариерата си, само че предходната година се завърна уместно – с бронз от Големия шлем в Баку.

Трябваше да бъда търпелива, да работя интензивно, само че единствено малко на брой могат да го преодолеят. Понякога бях ядосана на моя треньор и на света. Защото се постановяваше да пътувам сама, да бъда сама по лагери, беше мъчно. Но това сигурно ме направи по-силна и по-уверена. “

Сребърната медалистка от Европейско състезание през 2016-та продължава интензивно да работи с персоналния си треньор Свилен Скерлев, само че и от близко следи подготовката на младите състезателки.

Вече доста години Илиева се състезава в категория до 57 кг и добавя, че няма проблеми с килограмите, въпреки че не й е било елементарно.

„ Никога не съм мислила да трансформирам категорията. Просто би трябвало да бъдеш порядъчен и да поддържаш несъмнено тегло в предсъстезателния интервал. “

Снимка: БГНЕС

Националката чака сериозна конкуренция в своята категория на идната европейска открита купа „ Освобождени “ този уикенд. Ивелина е една от 12-те българки, които ще ни показват. Общо 130 дами са декларирали присъединяване в шампионата.

Тя е мощно стимулирана, тъй като от трибуните ще я гледат и нейните родители. Към момента Илиева на 23-та позиция в олимпийската класация . Голямата ѝ цел за Игрите в Париж през 2024 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР