Най-дълголетното семейство в света издаде на какво дължи продължителния си

...
Най-дълголетното семейство в света издаде на какво дължи продължителния си
Коментари Харесай

Ето какво яде най-дълголетното семейство в света

Най-дълголетното семейство в света издаде на какво дължи продължителния си живот. Членовете му считат, че са съумели да доближат дълбока напреднала възраст с помощта на една специфична съставна част от менюто си. Всеки ден те похапват овесена каша, освен това освен заран, а и преди сън.

Необикновеното семейство Донъли произлиза от Северна Ирландия, където е известно със сборното си дългоденствие. Най-младият член на Донъли е на 72 години. Той има общо дванадесет братя и сестри на възраст до 93 години, като общата възраст на всички деца Донъли е 1075 години.

Според дълголетното семейство точно менюто му е асъдействало за неговата впечатляваща възраст. Всеки ден в 7.00 часа членовете му похапват овесена каша, приготвена с мляко и лъжичка конфитюр. Ритуалът се повтаря още един път и към 22.00 часа.

Освен овес Донъли държат да одобряват сезонни плодове и зеленчуци, както и яйца и месо от биологично земеделие. По думите им точно качеството на храната е асъдействало те да се радват на здрав и дълъг живот.

Винаги сме се стремели да слагаме на трапезата си храни от биологично чисто земеделие. Нямаме табиет да одобряваме полуфабрикати и всевъзможни други модифицирани храни, споделят членовете на Донъли.

Семейството признава, че през годините някои хора са гледали с съмнение на навика им да похапват овесена каша, само че фактът, че сборната възраст на Донъли е 1075 години, въпреки всичко може да се одобри като доказателство, че продуктът е потребен.

Учените удостоверяват думите на Донъли и с резултатите от някои по-стари проучвания. Доказано е, че тази храна намалява холестерола и възстановява кръвното налягане. Освен това укрепва имунната система, усъвършенства тонуса и се грижи за здрави сън.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР