Най-дългогодишният конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR

...
Най-дългогодишният конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR
Коментари Харесай

PR Приз 2021 ще награди най-добрите постижения в комуникациите през годината на безпрецедентни трансформации

Най-дългогодишният конкурс в областта на връзките с обществеността – PR Приз, през 2021 година за 21 път ще отличи най-хубавите информационни акции на компании, медии и обществен бранш. За първи път в историята на оценките журито ще прави оценка планове, осъществени в година на невиждани промени.

“Изключително очевидно се промени PR специалността. Тази година влязохме с летящ старт в новото време. Това, което беше единствено започваща наклонност, към този момент е реалност. Смея да настоявам, че информационните експерти помогнаха на бизнеса и фирмите да създадат този преход в цифровата среда. Това, което можем да твърдим сигурно e, че стъпвайки на традицията, се осмеляваме да вършим стъпки в нови направления - цифровизация, обновихме етичния кодекс на гилдията.

Професията стана измежду най-стратегическите, които се занимават с оформяне на тактиките зa бизнеса и спомагат естествената връзка в обществото. Това е една от специалностите с социална значителност. Благодарение на нашите невидими за публиката старания, се случват значими публични процеси “, разяснява Елена Матеева , изп. шеф на БДВО

Именно с измененията е обвързвана и новата категория в състезанието, която се назовава „ Комуникации на измененията “. В тази категория могат да аплайват планове, свързани с даването на нови артикули и услуги, смяна на произвеждане, взаимни планове, дарения, резултат от трансформациите, през които минава бизнеса и обществото.

“Компаниите и техните сътрудници се концентрираха върху това, връзката да стане смислена и добре ориентирана към клиентите. Компаниите си дадоха сметка, че в случай че не се погрижат за хората, и самите бизнеси няма да са добре. Това е стъпка към създаване на преданост. В отрицателен аспект пък – първичната реакция беше фирмите да понижат бюджетите си, което не беше разумно. Те започнаха да извиват ръцете на организациите и медиите в рецесията.

Пандемията отминава, само че мъчно можеш да се отървеш от имиджа си на неточна компания. В опитите си да прикрият нещо или някого, организациите могат да навредят на себе си. Те би трябвало да са доста сериозни и към медиите. Подаването на PR известия не е публицистика ”каза Сирма Пенкова – публицист от " Капитал "

По традиция PR Приз ще получат още най-хубавите “Корпоративна информационна акция ”, „ Кампания за стабилно развиване “, „ Комуникационен план в неправителствения бранш “, „ Комуникационен план в обществения бранш “, „ Проект за вътрешни връзки “, „ Комуникационен план за артикул или услуга “, „ Специално събитие “, „ Комуникационен план на медия “, „ Кризисни връзки “, „ Комуникационна акция за работодателска марка “, “Инфлуенсър маркетинг ”, “Комуникации на екопроекти ”. Като независима категория се обособява „ Най-добро потребление на обществените мрежи “, което беше част от „ Дигитални връзки “.

„ Новата категория, която е фокусирана върху измененията, през които преминахме е „ Комуникация на измененията “, формулировката пристигна по натурален метод. Стана ясно, че връзките са ни в природата. Тя не е ориентирана единствено към връзката на корона-кризата. Възстановяваме категорията „ Комуникация на екопроекти “, поради актуалността на тематиката, свръзана със зеления пакт и енергийната успеваемост. В резултат на измененията в цифровата сфера взехме решение, че е време да осветим напъните в релативно независими действия и по този начин формирахме още две нови категории – „ Най-добро потребление на обществените мрежи “ и „ Инфлуенсър маркетинг “.

И тази година в състезанието ще бъдат отличени „ Комуникационна организация “ и „ Вътрешен информационен отдел “ на годината. Кандидатите в тези категории ще бъдат оценени по особено създадени критерии за кандидатстване, като „ Значими акции и планове “, „ Резултати и достижения “, „ Екип “ и други

Конкурсните категории ще бъдат журирани от водещи информационни експерти с разнообразни профили. В седмицата преди формалната гала ще се проведат откритите представяния, на които претендентите за влиятелните призове ще пазят обществено плановете си. Церемонията по награждаването ще се организира при започване на месец юни 2021 година На нея ще бъде разгласен и стипендиантът на състезанието на името на проф. Петев.

„ При състояние, че ще журирам за първи път, ще бъда сериозна. Би ми се желало да видя смислена цел, изпълнена по забавен метод, да дава повече от красива визуализация. Наградите са свършек на един работен развой, те са отговорност и достижение, което би трябвало да се пази напред във времето. Работа сред клиент, организация и медия. Няма по какъв начин да се реализира самостоятелно “, сподели още Сирма Пенкова

Проекти ще бъдат одобрявани до 21 май, а откритите представяния ще са на 29 и 30 май. Повече детайлности чуйте в диалога на Катя Василева с Елена Матеева и Сирма Пенкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР