Най-често работещите в закрити помещения сигнализират за работа при ниски

...
Най-често работещите в закрити помещения сигнализират за работа при ниски
Коментари Харесай

Инспекцията по труда даде указания за работа по време на зима

Най-често работещите в закрити пространства алармират за работа при ниски или прекомерно високи температури

Заради оповестения оранжев код за изобилен снеговалеж в няколко области на страната от Главна ревизия по труда припомнят на работодателите, че би трябвало да подхващат специфични ограничения за запазване на живота и здравето на служащите. Сред тях са смяна на работното време, с цел да не се работи в най-студените часове на денонощието, въвеждане на по-чести почивки, обезпечаване на уместно работно облекло и топли питиета, съобщи Българска телеграфна агенция.

От Инспекцията по труда напомнят, че при съществуване на оранжев и червен код за ниски температури, изобилен снеговалеж, дъжд или мощен вятър обвързване на работодателите е да съобразят изискванията на труд при работа навън с Наредбата за минималните условия за микроклимата на работните места.

При ниски температури през студения интервал от годината, при работа на закрито оптималните стойности при лека физическа работа са от 20 до 23 градуса, при приблизително тежка физическа работа - от 17 до 20, а при тежка физическа работа градусите са от 16 до 18.

Трябва да бъде обезпечено наблюдаване или метод за връзка с работещите навън на изолирани работни места, първа здравна помощ и условия за уместно превозване при ненадейно влошено здравословно положение до здравно заведение.

Контролните органи на Инспекцията по труда изследват до каква степен са спазени условията на Наредбата при всяка инспекция, когато прогнозата е за неподходящи климатични условия. Най-често работещите в закрити пространства алармират за работа при ниски или прекомерно високи температури.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР