Най-често финансовите институции използват софтуер, който автоматизира монотонната и рутинна

...
Най-често финансовите институции използват софтуер, който автоматизира монотонната и рутинна
Коментари Харесай

Банките инвестират все повече в изкуствен интелект

Най-често финансовите институции употребяват програмен продукт, който автоматизира монотонната и рутинна работа, осъществявана до неотдавна от хора, сочи световно изследване

Близо една трета от банките ползват роботизирана автоматизация на процеси (източник: CC0 Public Domain)

Банките все по-активно влагат в автоматизация, машинно образование и други технологии, които им оказват помощ да пестят от работна мощ, сочи отчет на консултантската компания Deloitte, отдаден на потреблението на изкуствен интелект във финансовия бранш.

29% от интервюираните споделят, че техните компании сега употребяват роботизирана автоматизация на процеси – става въпрос за програмен продукт, който автоматизира монотонната и рутинна работа.

Една четвърт (25%) от организациите в изследването ползват такива технологии за ръководство на риска, малко над една пета (21%) ги употребяват за образуване на доклади за риска, а една пета (20%) – за нормативна отчетност.

Големите данни и анализът също са предпочитани посоки за банките. 40% от интервюираните финансови институции употребяват сходни принадлежности, наред с изкуствения разсъдък, сочи отчетът.

Около 25% и 19% от интервюираните мениджъри споделят, че употребяват надлежно машинно образование и когнитивен разбор (вкл. обработка на натурален език), с цел да съкратят разноски и да покачат точността на интервенциите.
още по тематиката
Близо четвърт от банките ползват в работата си принадлежности за моделиране на бизнес интервенциите, е различен резултат от проучването Deloitte за изкуствения разсъдък във финансовия бранш, което обгръща 94 компании от разнообразни страни.

Освен това 67% от ръководителите смятат киберсигурността, включително офанзивите и загубата на конфиденциални данни, за един от трите риска, които в околните две години могат да станат най-важни на финансовите организации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР