Най-често фалшифицираните храни по света и в България се оказват

...
Най-често фалшифицираните храни по света и в България се оказват
Коментари Харесай

Вижте ги! Ето кои са най-често фалшифицираните храни

Най-често фалшифицираните храни по света и в България се оказват препоръчваните като потребни. Подмяната на съставките се прави предумишлено - за облага.

Експертите са конфискували тонове фалшифицирани храни и питиета от европейския пазар единствено през предходната година. Те са дефинирали подправянето като преднамерени и съзнателно.

Един от най-фрапантните образци за имитация е в Азия. Там от няколко години се създава пластмасов ориз, който води своето начало от Китай, Виетнам, Индия и други Той се създава във форма на оризови зърна и се смесва с същинския ориз. Така се усилва количеството, само че и рискът от задушаване най-много при дребни деца. Такъв ориз бе засечен да се продава във Англия. Два тона усъвършенстван ориз бе иззет и в Нигерия.

 Пластмасов ориз

Маслиновото масло си остава една от най-фалшифицираните храни в международен мащаб. То се разрежда и смесва с по-евтините масла от соя, лешници и други ядки. След него са рибата и биохраните. Това важи с цялостна мощ и за България.

 Фалшив мед

Сред останалите артикули, които се фалшифицират, са медът, кафето и чаят. Част измежду най-фрапиращите операции в международен мащаб са оцветени маслини, подправен алкохол, разредено мляко със неразрешени добавки като тебешир и урина. Разреденото вино, сокове и подправки сякаш към този момент не наподобяват толкоз ужасно.

 Биопродукти

Българската организация по сигурност на храните от дълго време направи скандални разкрития за подмяната на говеждо месо с конско в страната ни. В последната година у нас са хващани фалшифицирани салами, мед и сирене. Показателно е и че до през днешния ден не престават тестванията за двоен стандарт при продуктите от Източна и Западна Европа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР