Най-честите мишени са журналисти, активисти, политици, дипломати и други влиятелни

...
Най-честите мишени са журналисти, активисти, политици, дипломати и други влиятелни
Коментари Харесай

Съобщението, което не искате да получавате на своя iPhone

Най-честите цели са публицисти, деятели, политици, дипломати и други авторитетни персони

Има една нотификация, която в действителност не желаете да получавате на своя iPhone.

Предупреждението, че телефонът ви може да е станал обект на шпионска офанзива, сигурно ще ви накара да настръхнете, написа Business Insider. 

Това е предизвестието, което някои консуматори на iPhone в 92 страни са получили, оповестява TechCrunch. Apple е изпращала сходни вести и преди. 

" Apple откри, че сте обект на наемна шпионска офанзива, която се пробва да компрометира отдалечено iPhone, обвързван с вашия Apple ID ", гласи уведомлението съгласно TechCrunch.

" Тази офанзива евентуално е ориентирана съответно към вас поради това, което сте или с което се занимавате. Въпреки че в никакъв случай не е допустимо да се реализира безспорна сигурност при откриването на такива офанзиви, Apple има огромно доверие в това предизвестие - апелирам, приемете го съществено. "  

Според страницата за поддръжка Apple не споделя какво тъкмо провокира известията за закани или по какъв начин се откриват тези закани, защото това " може да помогне на наемните атакуващи шпионски програмен продукт да приспособяват държанието си, с цел да избегнат откриването в бъдеще ".

Тъй като предизвестията са изпратени по едно и също време, не е ясно тъкмо по кое време е станало възможното ориентиране към разнообразни консуматори. Apple отбелязва, че изпраща вести за закани " няколко пъти годишно ". 

Технологичният колос твърди, че от 2021 година насам е уведомил потребители в над 150 страни за евентуални атаки с шпионски програмен продукт. Най-честите цели са публицисти, деятели, политици, дипломати и други авторитетни персони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР