Най-богатият мъж на планетата - собственикът на “Амазон Джеф Безос,

...
Най-богатият мъж на планетата - собственикът на “Амазон Джеф Безос,
Коментари Харесай

Най-богатият човек в света полита към Космоса

Най-богатият мъж на планетата - притежателят на “Амазон ” Джеф Безос, ще полети през днешния ден в Космоса. Заедно с Джеф ще излетят брат му - Марк, 82-годишната Уоли Фънк, която ще се трансформира в най-възрастната астронавтка и 18-годишният Оливър Дамен от Нидерландия, който ще бие върха на Герман Титов за най-млад човек в космоса.

Космическите туристи ще излетят от Тексас в 16 ч. българско време, носени от ракетата “New Shepard ”, дело на компанията " Blue Origin ".

Цялото премеждие ще трае 11 минути, като компанията ще бъде в безтегловност не повече от 3 минути.

Ракетата на Безос е едностепенна, горивото й е бипропелент. Целта й е да се вдигне до височина 40 км, а по-късно капсулата с екипажа на върха на ракетата ще продължи по инерция и ще доближи 100 км. над Земята, където се намира условната “линия на Карман ” - интернационално приетата граница, от която стартира Космоса. Космическите туристи ще бъдат настанени в комфортни кресла и всеки ще може да следи полета през огромен люк. 

В “надпреварата на милиардерите ”, Безос бе изпреварен от Ричард Брансън, който излетя с Unity-22 на 11 юли. Брансън доближи до височина 80 км над Земята, което в Съединени американски щати е задоволително с цел да бъде разгласен сполучлив галактически полет.

Бустърът на “New Shepard ”,, т.е. ракетата-носител, ще се върне на земята и ще кацне отвесно, а капсулата с екипажа ще кацне благодарение на парашути.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР