Най-богатият човек в света Илон Мъск, собственик на SpaceX и

...
Най-богатият човек в света Илон Мъск, собственик на SpaceX и
Коментари Харесай

Илон Мъск обяви, че купува „Манчестър Юнайтед”

Най-богатият човек в света Илон Мъск, притежател на SpaceX и Tesla съобщи, че има намерение да купи британския футболен клуб " Манчестър Юнайтед ". " Освен това закупувам „ Манчестър Юнайтед ”, не ми благодарете ”, написа милиардерът в Туитър.

" Манчестър Юнайтед " е учреден през 1878 година, а настоящето си име получава през 1902 година Това е един от най-популярните и сполучливи футболни клубове в света. В своята история тимът е печелил 20 пъти британската Висша лига и три пъти Купата на европейските първенци, напомня БГНЕС.

В момента притежатели на клуба са семейство Глейзър от Съединени американски щати. Американският предприемач Малкълм Глейзър (1928-2014 г.) купува акции на „ Манчестър Юнайтед ” от 2003 година насам, като от 1990 година те са в свободно обращение. До октомври 2004 година той има повече от 30% от акциите на клуба, а през май идната година съумява да придобие контролния пакет акции. След това Глейзър усилва дяловото си присъединяване до 75%, което му разрешава да промени статута на клуба от акционерно сдружение в частно сдружение и да извади акциите от послание.

Впоследствие Глейзър придобива цялостен надзор над клуба, коeто му коства към 1,47 милиарда $. През 2006 година той включва децата си в ръководството на „ Манчестър Юнайтед ” - понастоящем синовете му Джоел и Абрахам са съпредседатели на борда на шефовете на клуба. Поемането на контрола над Манчестър Юнайтед от страна на семейство Глейзър провокира остри рецензии от страна на почитателите, които към момента упорстват тимът да бъде продаден на различен притежател.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР