Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното

...
Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното
Коментари Харесай

Депутатът Пеевски прекарва работното си време в Дубай

Най-богатият български народен представител Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат полетни данни за последните три години. До тези данни се е добрал проверяващият уебсайт "Биволъ " , който ги систематизира и изнася.

Броят на пътуванията и интервалите, прекарвани от депутата отвън страната, повдигат подозрения дали Пеевски действително живее в България по смисъла на изборния закон и има ли право да се кандидатира за европейските избори. Днес във Върховен административен съд е планувано дело по тъжба на ГД-БОЕЦ за определяне на тези обстоятелства.

С два паспорта

Лицето Делян Славчев Пеевски (РЕЕVSКI DЕLYАN SLАVСНЕV), родено на 27.07.1980 година попада с два паспорта в полетните листи на самолетната компания Emirates Airlines (EK). Те са с номера 382 843774 и 383 862880. Обикновените български жители имат по един паспорт, само че в качеството си на народен представител той има право и на дипломатически паспорт.

Пеевски постоянно се записва за един и същи полет и с двата си паспорта. В листата по-долу тези полети са маркирани със синьо. Друга забавна процедура е да се резервират полети в един и същи ден до разнообразни летища, или полети в няколко следващи дни, като не е ясно на кой тъкмо полет е употребен билета и дали въобще е употребен. В листата такива резервации са маркирани в алено.

Пеевски лети най-вече през Виена, по-рядко от Милано. Има и полети от Цюрих и Лондон.

Прави усещане, че през 2018 година Пеевски няма противоположни полети от Дубай с Emirates, само че е допустимо да употребява друга компания за още по-голяма интрига.

Ясно е, обаче, че Пеевски лети най-вече в работните дни на Народното събрание, където въобще не се явява на работа, само че отсъствията му неизвестно за какво са по уважителни аргументи и той си получава заплатата. Защо пътуванията до Дубай са уважителна причина към този момент няма отговор.

Борисов: “Пеевски си отиде”. ЦИК: “Пеевски е тук”.

На 18.04.2016 година министър председателят Бойко Борисов в свое присъединяване в телевизия БТВ съобщи: „ Пеевски си отиде, Пеевски напуща страната”. На процедура обаче той остана народен представител в Народно събрание, където в никакъв случай не се появява. В същото време той има и защита от НСО.

През последните шест месеца в качеството му на народен представител от 44-то Народното събрание на Република България, Пеевски не е участвал на нито едно пленарно съвещание на Народното събрание, акцентира в жалбата си до ЦИК ГД-БОЕЦ. От сдружението желаят ЦИК да извърши служебна инспекция какъв брой време е обитавал в страната Пеевски, като за задачата изиска информация от Министерство на вътрешните работи и НСО.

“Ако се окаже, че Пеевски не е живял съгласно законовите условия през последните 6 месеца в България и страна членка на Европейски Съюз, то следва неговата регистрация, като претендент за евродепутат от листата на Движение за права и свободи да бъде заличена”, показват от “БОЕЦ”.

ЦИК реагира експресно, само че не по законовия ред, като отговори на ГД-БОЕЦ с писмо, в което се твърди, че с кандидатурата на Пеевски всичко е наред, тъй като имал адресна регистрация в страната.

Адресната регистрация обаче не пречи той действително да не живее в страната през множеството време от годината и да нарушава условията за уседналост. Ето за какво БОЕЦ подаде тъжба и до Върховен административен съд, изисквайки ЦИК да ревизира дали претендента Пеевски, втори в листата на Движение за права и свободи, дава отговор на изискванията за уседналост.

Формално една инспекция на Гранична полиция за пресичането на границата, допълнена с инспекция в PNR описите за полетите, които е употребил Пеевски, може да даде отговор на този въпрос, само че писмото на ЦИК издава отвращение тя да бъде осъществена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР