Най-богатите хора в света увеличиха общото си състояние с 1

...
Най-богатите хора в света увеличиха общото си състояние с 1
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света спечелиха 1 трилион долара през миналата година

Най-богатите хора в света усилиха общото си положение с 1 трилион $ през предходната 2021 година, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index.

Само Илон Мъск, най-богатият човек в света, е нараснал положението си с близо 118 милиарда $ през последните 12 месеца. В същото време, Организация на обединените нации пресмята, че 150 млн. души са изпаднали в беднотия през 2021 година, написа CNN.

Сред останалите най-печеливши през предходната година изпъкват имената на Бернар Арно, президент на колоса за първокласни артикули LVMH (+62.7 милиарда долара) и съоснователите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин (съответно +47 милиарда $ и +45 милиарда долара).
Защо най-богатите хора в Китай се опасяват за парите си?
Богатите също плачат. Особено тези дни в Китай. След като президентът на страната Си Дзинпин подхвана акция, целяща преразпределение...
Прочети повече
Въпреки, че годината не бе изключително спокойна за Марк Зукърбърг, той въпреки всичко е нараснал благосъстоянието си с към 25 милиарда $.

Огромните облаги, насъбрани от най-богатите 0.001% от хората в света показват огромната разлика в разпределението на благосъстоянието сред елементарните чиновници и управителните лица и акционери на фирмите по света.

2021 се оказа добра година за всички заможни хора. За следващ път. Въпреки ускорената инфлация, спиранията във веригите за доставки и новите варианти на COVID-19, финансовите пазари в Съединени американски щати поддържаха търговията постоянна.

Най-заможните хора на Земята дължат огромна част от триумфа си през предходната година на политиката на Федералния запас на Съединени американски щати, който наливаше десетки милиарди долари във финансовите пазари всеки месец, до момента в който държеше лихвените равнища покрай нулата. Тази парична политика е предопределена да поддържа придвижването на парите на финансовите пазари, защото пандемията удари съществено международната стопанска система през 2020 година. Политиката на тласъци предизвика съществено повишаване на акциите през 2020 и 2021 година, само че през актуалната 2022 година поддръжката ще престане.
Най-богатите 10% от американците имат близо 90% от всички акции в Съединени американски щати
Най-богатите 10% от американците към този момент имат цели 89% от всички акции, държани от семействата в Съединени американски щати. Това е рекорден дял, който д...
Прочети повече
Индексът S&P 500 добави близо 27% през предходната година, Dow Jones набъбна с 19%, а Nasdaq завърши годината с растеж от 21%.

Цената на други активи като криптовалутите, стоките и имуществото също набъбна през 2021 година, увеличавайки положението на най-заможните хора в света.

Според данните на Bloomberg, общото положение на 500-те души, подредени в показателя за премерване на благосъстоянието, възлиза на 8.4 трилиона $. Това е повече от брутният вътрешен артикул на всяка една страна в света като се изключи Съединени американски щати и Китай.

Откакто пандемията излезе на сцената положението на милиардерите в Съединени американски щати е скочило с над 70% до над 5 трилиона $, съгласно отчет на организациите Americans for Tax Fairness и Policy Studies Program on Inequality, на база данните на Forbes.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР