Най-богатите 500 жители на света са загубили 2.1% от общото

...
Най-богатите 500 жители на света са загубили 2.1% от общото
Коментари Харесай

Пазарният срив лиши най-заможните от 117 млрд. долара

Най-богатите 500 поданици на света са изгубили 2.1% от общото си чисто положение (117 милиарда щ. долара) на 5 август вследствие на най-дълбокия спад на акциите на щатските компании от началото на 2019-а, оповестява организация "Блумбърпг ". Двадесет и един члена на "индекса на милиардерите " (Bloomberg Billioners Index) са "олекнали " с по над 1 милиарда щ. $ всеки след отрицателната реакция на вложителите на растящото напрежение сред Вашингтон и Пекин. Най-голяма загуба в размер на 3.4 милиарда щ. $ понесе създателят на Amazon.com - Джеф Безос, поради срутва на пазарната оценка на онлайн търговеца. Все отново, той си остава най-богатият човек на планетата със 110 милиарда $ персонално положение.

Реализираната загуба е внезапен поврат за най-заможните, които до началото на седмицата трупаха постоянни облаги. Състоянието им в последно време бе подядено и от други фактори. Елитът на Хонконг страда от продължаващите девет седмици митинги, които претъпкват улиците на финансовия център, вредят на растежа и смъкват котировките на акциите на локалните компании. Чистото положение на десетте най-богати магнати, които печелят от записаните в Хонконг сдружения, е намаляло с 19 милиарда щ. $ от 23 юли.

Все отново, даже след понесените на 5 август загуби 500-е най-богати човеци от Bloomberg Billioners Index имат съвсем 5.4 трлн. щ. $ - с 11% повече в сравнение с са имали на 1 януари 2019-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР