Най-авторитетната икономическа медия в света Financial Times направи интересна прогноза

...
Най-авторитетната икономическа медия в света Financial Times направи интересна прогноза
Коментари Харесай

Financial Times: Барса и Реал могат да съдят отказалите се о...

Най-авторитетната икономическа медия в света Financial Times направи забавна прогноза по какъв начин може да се развие спора в международния футбол след отхвърли на 10-те тима, които се отхвърлиха от Суперлигата. Според анализатори на вестника Реал Мадрид и Барселона, които не са се отказали могат да съдят останалите си досегашни сътрудници в плана.

Първите, излезли от Суперлигата, бяха шестте британски тима - Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Тотнъм, Ливърпул и Манчестър Юнайтед, като те го направиха още нощес. Днес отборите от Острова бяха последвани от испанския Атлетико Мадрид, както и от италианските участници - Интер, Милан и Ювентус. Така единствено Реал и Барса до момента не са излезли с позиции, в които се отхвърлят от желанието си да образуват ново съревнование. В изказването си обаче " Старата госпожа " не показва в прав текст, че изрично напуща шампионата, което би могло да избави торинци от възможен правосъден иск против тях. Не е ясно в случай че се стигне до дело, какви обезщетения биха могли да изискат ищците.

В изявлението си пред El Chiringuito още преди всеобщото отдръпване от Суперлигата нейният ръководител и президент на " Кралския клуб " Флорентино Перес беше безапелационен, че е изключено участниците да се откажат поради обвързващите ги контракти, а вицепредседателят на шампионата и президент на Ювентус Андреа Аниели по-късно добави, че сделката сред тимовете е подпечатана с кръв. Според Financial Times, които се базират на свои копия от контракта, 12-те клуба се били разбрали никой от тях да не напуща след началото на надпреварата най-малко до юни 2025 година. След това те щели да имат това право, само че с едногодишно предупреждение. В случай на неспазване на тези правила, отказалият се клуб е щял да бъде длъжен да върне своя дял от началната инвестиция на главния спонсор JPMorgan в размер на 3.25 милиарда евро. До сходна санкция обаче няма да се стигне, защото отдръпналите се участници го направиха едвам няколко дни след оповестяването на плана и преди да получат въпросните финансови средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР