Навръх професионалния си празник - Денят на строителя (26 октомври,

...
Навръх професионалния си празник - Денят на строителя (26 октомври,
Коментари Харесай

Откриха барелеф на Колю Фичето в деня на строителя

Навръх професионалния си празник - Денят на строителя (26 октомври, Димитровден), Федерацията на самостоятелните строителни синдикати откри на фасадата на централата си барелеф на Колю Фичето. Емблематичната творба е дело на скулптора Андрей Москов и е в символ на 30-годишната от основаването на федерацията.

Барелефът бе открит от ръководителя инж. Цветелина Иванова и зам.-председателя – Цветелина Бикарска. Гости на събитието бяха вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, водачи на други съществени членове на конфедерацията, ветерани от строителната федерация, представители на Камарата на строителите в България.

"На всички архитекти, проектанти, строителни инженери, работещи в областта на строителството, пожелаваме здраве, резистентност и непоколебимост. Бъдете и стройте с цел да остане след нас! Нека дружно преминем през новите провокации и в края на идващия строителен сезон се радваме на плодовете на труда си ", поздравиха домакините и гостите си, и сътрудниците си по строителните площадки.

Скулпторът Андрей Москов е роден на 3 януари 1958 година. Завършил е художествената академия в София, компетентност статуя. Работи в региона на дребната пластика и декоративно монументалната статуя. Според общоприетите житейски обичаи, Андрей Москов е късметлия. От тези, на които Господ е давал, та се е не запомнил.

Негови произведения имат колекционери в десетки страни по света, както и видни политически персони, измежду които и някогашната първа дама на Съединени американски щати - Хилари Клинтън. Андрей Москов е създател на пластиките, които "БАНКЕРЪ " обичайно връчва всяка година на церемонията "Банкер на годината ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР