Наводненията в Черноморския регион нанасят сериозни материални щети, понякога отнемат

...
Наводненията в Черноморския регион нанасят сериозни материални щети, понякога отнемат
Коментари Харесай

34 зони в черноморския регион с потенциален риск от наводнения

Наводненията в Черноморския район нанасят съществени материални вреди, от време на време лишават и човешки животи. В доста случаи на стихията се противодейства мъчно, споделят специалисти.

" Бедствието в Царево ни предизвести, че няма по какъв начин да избегнем сходни рискови феномени, макар следената суша зачестява появяването на такива рискови феномени, които се показват в местни поройни наводнения и нанасят доста вреди на инфраструктурата ", съобщи пред шефът на Басейнова дирекция - Черноморски район Явор Димитров.

Черноморието е регион заплашен както от речни, по този начин и от морски наводнения. С измененията в климата сериозна опасност са поройните дъждове.

" Тук има 2-3 по-големи реки. Основно са реки с дребни водосбори, които имат основно проливен темперамент. Това са точно реките, които се вливат в Черно море ", сподели хидроинженерът Николай Лисев.

През последните годините регионите с евентуален риск от наводнения е намалял.

Експертите удостоверяват, че, в случай че инфраструктурата се поддържа добре и постоянно се почистват коритата няма да има наводнения.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР