Наводненията и свлачищата, които удариха големия остров Суматра в Индонезия,

...
Наводненията и свлачищата, които удариха големия остров Суматра в Индонезия,
Коментари Харесай

Двадесет и шест загинали от наводнения в Суматра – 11 изчезнали

Наводненията и свлачищата, които удариха огромния остров Суматра в Индонезия, убиха 26 души и оставиха минимум 11 в неопределеност, съгласно нови данни, оповестени през днешния ден от избавителните служби, оповестява.

„ Единадесет души са в неопределеност, а 26 са открити мъртви “, сподели в изказване Абдул Мухари, представител на Агенцията за ръководство на бедствия.

Поройни дъждове предизвикаха наводнения и свлачища в региона Песишир Селатан в западната провинция Сутматра, принуждавайки повече от 75 000 души да изоставен домовете си и да се втурнат към краткотрайни убежища.

В същия регион бяха убити 23 души, а ориста на други шестима към момента не е известна, съгласно Фаджар Сукма, локален началник на избавителните служби.

Още трима души починаха при наводненията, които удариха квартал Паданг Париаман.

„ Броят на починалите може да нарасне още “, предизвести Сукма.

Тъй като дъждът продължава и през днешния ден, метеорологичните условия и спиранията на електрозахранването затрудняват работата на спасителите. Вчера, неделя, те съумяха да доближат до най-засегнатите зони и да раздадат помощи на напусналите домовете си, най-вече палатки, медикаменти и храна.

Стотици домове, само че също по този начин и мостове, джамии и публични здания са развалени от наводненията.

Свлачища се появяват постоянно в Индонезия по време на продължаващия дъждовен сезон. Проблемът се утежни в някои райони заради унищожаването на горите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР