Наводнения и липса на ток след тайландската буря ПабукНаводнения и

...
Наводнения и липса на ток след тайландската буря ПабукНаводнения и
Коментари Харесай

Наводнения и липса на ток след тайландската буря Пабук

Наводнения и липса на ток след тайландската стихия Пабук
Наводнения и мрачевина заради липса на електричество, породени от тропическата стихия Пабук оставиха близо 30 000 души в пубежища за евакуация в южната част на Тайланд, предава Агенция Франс Прес.

Пабук, метеорологично събитие един път на три десетилетия, дойде с ветрове от 75 километра (45 мили) в час и поройни дъждове с бурни талази, когато раздруса цялата южна част на кралството, като раздра електрически кабели и провокира огромни наводнения.
 Десетки електрически стълбове бяха повалени от мощните ветрове Десетки електрически стълбове бяха повалени от мощните ветрове / БГНЕС
Рибар почина в южната провинция Патани в петък, когато високите вълниудариха лодката му, а различен член на екипажа изчезна.

Но бурята се отдръпна от основните туристически острови Ко Самуи, Ко Панган и Ко Тао, където огромен брой туристи бяха заклещени за 24 часа от проливните дъждове, неспособни да изоставен затворените летища и откакто фериботните услуги бяха анулирани.

"Няма затруднения, има слънчева светлина през днешния ден и аз съм убеден, че някои туристи ще могат да си тръгнат, откакто фериботите и полетите се възобновят," сподели Китипоп Родън, началник на окръг Ко Самуи.

Но предизвестията за "червен флаг", които не разрешават плуването в нормално слънчевите божествен плажове по това време на годината, към момента важат.

"Всичко свърши. Всичките 10 000 туристи са в сигурност... Аз съм облекчен", сподели Крикрай Сонгтани, началник на прилежащия окръг в Ко Панган, остров, прочут с красивото си пълнолуние.

Пабук се разбушува в петък следобяд в провинция Након Си Тамарат, южно от туристическите центрове в залива на Тайланд, като покоси крайбрежната провинция с дъжд.

Около 300 000 души останаха без електричество, защото десетки електрически стълбове бяха повалени от мощни ветрове и падащи дървета.

Подобен брой хора останаха в убежища за евакуация, чакайки наводненията да отминат и електричеството да бъде възобновено.

Пабук удари в пиковия туристически сезон, като нанесе удар и по бранша за търговия с крави, който е водещ бранш в тайландската стопанска система.

Очаква се кралството да посрещне рекордните 40 милиона гости тази година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР