Навлизат нови промени при ползването на градския транспорт в столицата,

...
Навлизат нови промени при ползването на градския транспорт в столицата,
Коментари Харесай

Софиянци с нови условия при ползването на градския транспорт

Навлизат нови промени при използването на градския превоз в столицата, предизвестяват от центъра за градска подвижност. 

От 1 март в София хартиеният билет в градския превоз отпадна напълно, всички транспортни средства са и без перфоратори. Това разяснява пред шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев.

Най-масовият документ за пътешестване е годишната карта. Дилчев е безапелационен, че тя е най-изгодна и всеки софиянец би трябвало да я употребява. Над 60 000 души дневно в града правят пътешестване на устройствата за заплащане с банкова карта, с карта за една линия се транспортират 3% от жителите.

Системата за таксуване демонстрира главните потребности в градския превоз в София, изясни шефът на ЦГМ. Около 7-10% от столичани, които употребяват билет " 30 плюс " се прикачват и се разрешава втора и даже трета валидация.

Дневната карта за пътешестване също е измежду най-предпочитаните документи. Промени в градския превоз от 15 март.

Всички закупили по-скъпи училищен карти могат да отидат на касите на ЦГМ и да си получат парите назад, от 15 март ученическа и студентска карта ще е на цена 6.90 лева

Карта за една линия за пенсионери се връща в старите цени.

Предстои връщане на картата за една линия на цена 23 лева и за метро - 25 лева

Акциите за инспекции на контроли в градския превоз ще се засилят този месец, сподели Димитър Дилчев.

Загуби регистрира системата на превоза поради двете рецесии - избори и пандемия от ковид. Затова средствата от " синя " и " зелена зона " не са задоволителни за финансиране на градския превоз, разясни той. Столична община трансформира дребни места за паркиране в кварталите, така наречен " кални точки " в естествени паркинги - такива се вършат в кв. " Слатина ", " Триадица ", " Оборище ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР