Навесите на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия и

...
Навесите на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия и
Коментари Харесай

Навесите на терасата на Пламен Георгиев окончателно са признати за незаконни

Навесите на терасата на някогашния началник на антикорупционната комисия и сегашен прокурор Пламен Георгиев са противозаконни. Това е окончателното решение на община " Слатина " след направената втора инспекция на районните инспектори. Първата бе преди три месеца и имаше същия извод.

Почти 60 кв. м. от построените върху покрива на постройката, в която апартамент има Георгиев, са без нужните строителни бумаги, оповестява Би Ти Ви.

Заповедта за срутване към този момент е готова и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август. Той би трябвало да отстрани нелегално издигнатото за своя сметка до първите дни на октомври.

Георгиев може да апелира решението в съда. Не е дал отговор на въпросите на малкия екран.

Той поддържа тезата, че терасата е обща част за блока, само че съседите му нямат достъп, тъй като това е невероятно - излаз към нея има единствено от неговия апартамент. Твърди, че постройките от горната страна са направени преди той да купи жилището. Уверява, че заплаща налози и за терасата.

Всички пълномощия за изясняване на истината – по кое време се е появил надстроеният покрив върху терасата на шефа на КПКОНПИ, кметът Йорданка Фандъкова е делегирала на районния кмет на " Слатина " Наталия Стоянова. Именно екип на районната администрация откри през април, че сграда от 50 кв.м на терасата на Пламен Георгиев няма строителни бумаги и издаде заповед за премахването й.

Случаят се заплете на 24 юни, когато шефът на общинския " Строителен надзор " - арх. Влади Калинов, спря назначената процедура по събарянето на навеса и сауната. Два дни по-късно на среща с Фандъкова той подаде оставка, защото не можа да покаже строителните бумаги на въпросната сграда. По Закона за устройство на територията следователно издигнатото изрично е нелегално и би трябвало да се отстрани.

Георгиев подаде оставка в последния работен ден на Народното събрание преди лятната почивка, като депутатите гласоподаваха напускането му още в същия ден. Тогава той разгласи, че е завършила инспекцията, направена му от данъчната администрация. Малко по-късно бе възобновен като прокурор в Специализираната прокуратура.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (231)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР