Навършват се две години от първата училищна стачка на Грета

...
Навършват се две години от първата училищна стачка на Грета
Коментари Харесай

Още две изгубени години на климатично бездействие, предупреди Грета Тунберг

Навършват се две години от първата учебна стачка на Грета Тунберг за битка с климатичните промени. Сега тя разгласи, че светът е прахосал времето и не е подхванал нужните дейности за разрешаване на рецесията, написа " Гардиън ".
 Грета Тунберг поучава: И за ковид, и за климата да се слушат учените
Грета Тунберг поучава: И за ковид, и за климата да се слушат учените

За Деня на Земята тя желае хората да се оправят и с двете рецесии по едно и също време

Протестът на Тунберг въодушеви световно придвижване. В четвъртък тя и други водещи деятели ще се срещнат с немския канцлер Ангела Меркел, чиято страна сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Те ще упорстват за преустановяване на всички вложения и дотации в изкопаеми горива и основаване на годишни бюджети, учредени на най-хубавото от науката, за наложително понижаване на въглеродните излъчвания.

" Като се огледа обратно (повече от две години), доста неща се случиха. Милиони излязоха по улиците и на 28 ноември 2019 година Европейският парламент разгласи климатична и екологична паника ", пишат Тунберг, Луиза Нойбауер, Ануна де Вевер и Аделаида Шарлие за " Гардиън ".
 Грета Тунберг инфектирана с COVID-19?
Грета Тунберг инфектирана с COVID-19?

Все още не е тествана и не знае дали е болна.

" Но през последните две години светът също отдели над 80 милиарда тона въглероден диоксид . Ние виждаме по какъв начин не престават естествените бедствия по света. Изгубен е доста човешки живот и препитания и това е единствено началото ", предизвестяват младите деятели.

Те подчертаха, че водачите приказват за " екзистенциална рецесия ", само че " когато стане въпрос за дейности, ние към момента сме в положение на отказване . Пропастта сред това, което би трябвало да създадем и това, което в действителност е сторено, се уголемява всяка минута. В резултат на това ние изгубихме още две значими години поради политическо безучастие ".
 Руски шегаджии се майтапят с принц Хари, показват се за Грета Тунберг
Руски шегаджии се майтапят с принц Хари, показват се за Грета Тунберг

Поредната " жертва " на Владимир Кузнецов и Алекс Соляров

Според тях битката с климатичните промени би трябвало да включва дейности на богатите страни за прекъсване на някои от техните замърсяващи действия . Те са уверени, че комбинацията от неведение и отказване са в основата на казуса.

Всяко дете може да забележи, че днешните политики са несъвместими с най-достъпната сега просвета , предизвестяват екоактивистите.

Учени са пресметнали, че световните въглеродни излъчвания би трябвало да бъдат понижени на половина до края на това десетилетие, с цел да може човечеството да има рационална опция за поддържане на температурите под 1,5 градуса по Целзий - предел, заложен в Парижкото съглашение за климата.

" Ние осъзнаваме, че светът е комплициран и че това, което желаеме може би не е елементарно или наподобява нереалистично. Но е доста по-нереалистично да имаме вяра, че нашите общества ще съумеят да оцелеят при световното стопляне, към което сме се насочили. Ние неизбежно отиваме към фундаментална смяна, по един или различен метод. Въпросът е: дали измененията ще бъдат при нашите условия, или при изискванията на природата ", питат Тунберг, Луиза Нойбауер, Ануна де Вевер и Аделаида Шарлие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР