Навършилият 40 години в началото на октомври Златан Ибрахимович продължава

...
Навършилият 40 години в началото на октомври Златан Ибрахимович продължава
Коментари Харесай

С шампионатен гол №400 Ибрахимович покори Рим

Навършилият 40 години при започване на октомври Златан Ибрахимович продължава да удивлява с положителната си форма в " Милан ". Той имаше главен принос за успеха с 2:1 в гостуването против " Рома " в късния неделен мач на XI кръг на Серия А. Шведският нападател откри резултата в 25-ата мин., а в 57-ата мин. бе фаулиран за дузпа, от която Франк Кесие означи второто попадение за " росонерите ". Домакините съумяха единствено да понижат резултата посредством Стефан Ел Шаарауи в даденото от рефера в допълнение време.

Забележителното е, че голът на Ибрахимович бе 400-ният му в другите шампионати, в които е играл. Специално в Серия А бе №150 за него, а през този сезон - трети гол към момента. Веднага щом " Милан " поведе с 2:0, треньорът Стефано Пиоли размени Ибрахимович, с цел да го резервира за значимите мачове тази седмица - семейството против " Порто " в Шампионската лига в сряда и градското дерби с " Интер " в неделя.

С успеха " Милан " продължи да е с равни точки с водача " Наполи " (по 31), като е втори само поради по-лоша голова разлика. Двата отбора са и единствените, които досега нямат изгубен мач.

" Играхме с темперамент, с нашите хрумвания и нашия жанр. Намираме се в положителен интервал и би трябвало да останем на гребена на вълната допустимо най-дълго. Играем с кураж и убеденост и това ме радва. Ибрахимович и Жиру към този момент навлизат във форма. Вече се движат доста по-плавно и упражняват добре в последните дни ", разяснява Пиоли след края.

Треньорът на " Рома " Жозе Моуриньо пък бе неудовлетворен от съдийството. " Поздравления за Милан. Не желая да споделям нищо повече, тъй като в противоположен случай няма да бъда на тъчлинията идната седмица. Ние демонстрираме почитание към другите, само че не получаваме такова. Направих огромно изпитание да не изчакам рефера след мача ", сподели португалецът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР