“Навършиха се две години откакто започна дигиталната революция в столичния

...
“Навършиха се две години откакто започна дигиталната революция в столичния
Коментари Харесай

Георги Георгиев: 19 млн. пътувания за две години с дигитални билети

“Навършиха се две години откогато стартира цифровата гражданска война в столичния градски превоз. Най-сложната задача бе координацията на осъществяването на плана за новата електронна система за таксуване в градския превоз ”. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев, оповестява „ БНЕС “.

„ Имаме напълно замяна на изискванията за таксуване, инсталирани са нови валидатори, посредством които събираме и информация, инсталирани са сензори, бяха подготвени и над 2000-те чиновници в " Градска подвижност ”, сподели още ръководителят на СОС и разясни, че 19 млн. столичани за две години са избрали да пътуват в столицата с цифрови билети.

„ Новата услуга - тъй наречените агрегация, също се употребява доста - когато пътувате няколко пъти, а се таксува един път за дневна карта. Ние въведохме една доста значима услуга, което значи, че след второто пътешестване - дали се возиш единадесет пъти по-късно, - ще коства на жителите 4 лева, колкото коства и еднодневната карта. Резултатът - 1 млн. жители са пътували с банкови карти, спестени са към 3 млн. лева на жителите. Това са над 1,2 млн. неповторими консуматори ”, изясни още ръководителят на СОС.

Георгиев разяснява, че СОС са съумели да реализират най-високи равнища на сигурност с заплащанията с цифров часовник, телефон, посредством мобилното приложение или посредством уеб страницата. “Вместо да отпечатваме 19 млн. билета, ние спестихме средствата за това посредством дигитализацията ”, сподели още Георгиев и разясни, че пътуванията за 30+ и 60+ са се оказаха доста желани. “Новото е, че в границите на тези 30 минути може да прескочим през няколко транспортни средства, а в същото време спестихме и 4 тона хартия, или спестените билети са с дължина 1 500 км ”, акцентира още той. Той оповести и че 800 000 са пътуванията с цифрови карти за месец в столичното метро.
Иван Антов, част от съвета на шефовете на ЦГМ, изясни, че резултатите са въз основа на екипната работа и усърдните старания на всички в процеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР