Навални бе погребан в Москва, но повечето от обществените прояви

...
Навални бе погребан в Москва, но повечето от обществените прояви
Коментари Харесай

Най-малко 45 ареста при демонстрации в деня на погребението на Навални

Навални бе заровен в Москва, само че множеството от публичните прояви в негова памет бяха извършени в други градове, заяви неправителствената организация ОВД-Инфо.

" ОВД-Инфо получи информация общо за повече от 45 ареста ", съобщи неправителствената организация в информационното приложение " Телеграм ".

Само шестима души са били арестувани в Москва. Останалите арестувани са в други места, като да вземем за пример Новосибирск и Воронежка област. 

Хиляди руснаци с червени и бели букети се събраха по тротоарите, водещи към мястото, на което бе заровен опозиционерът Алексей Навални, две седмици след гибелта му в сибирска наказателна колония, съобщи Ройтерс.

Още преди ковчегът да бъде откаран на гробището, хиляди хора се бяха събрали и скандираха името на починалия Навални. Някои викаха, че съветският президент Владимир Путин е палач. Ройтерс отбелязва, че съдружниците на Навални държат Путин виновен за гибелта на опозиционния политик.

Кремъл, който разгласи Навални и неговите поддръжници за подкрепяни от Съединени американски щати екстремисти, които желаят да провокират гражданска война, отхвърля всякакво присъединяване на страната в гибелта му. Освен това управляващите обявиха, че всяко неразрешено събиране в израз на благосклонност към Навални ще бъде третирано като нарушаване на закона. Полицаи бяха ситуирани часове преди погребението. Бяха издигнати железни бариери като мярка против евентуални вълнения.

На погребението на Навални участваха задгранични представители, измежду които и американската посланичка в Русия Лин Трейси, която се беше облякла в черни облекла и носеше в ръцете си червени рози.

Нито един от елементарните хора, пристигнали да се простят с Навални, не пожела да се показа пред медиите с цялостното си име, само че всички показаха възхищението си от безстрашието на Навални в битката с една власт, за която самият той допускаше, че един ден може да го убие, отбелязва Ройтерс. Според интервюираните опечалени Навални е бил една от дребното очаквания за смяна в Русия, която се обрисува да бъде ръководена от Путин минимум до края на десетилетието, акцентира Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР