Научният портал ScienceAlert, позовавайки се на проведени по-рано научни изследвания,

...
Научният портал ScienceAlert, позовавайки се на проведени по-рано научни изследвания,
Коментари Харесай

Петте най-отблъскващи миризми в света

Научният портал ScienceAlert, базирайки се на извършени по-рано научни проучвания, е направил асортимент на 5-те най-отблъскващи миризми в света , оповестява РИА Новости.
 
На първо място в листата се подрежда миризмата на сероводород . Тя се излъчва от развалени яйца и от планетата Уран , за което неотдавна узнаха астрономите.
 
Вторият най- противен мирис е този на плода дуриан . В него се съдържат 44 дейни ароматически съединения , които се смесват в напълно разнообразни аромати - от развалено яйце до карамел . Наскоро, миризмата от плода на дуриан докара до евакуацията на цялостен университет в Австралия, вземайки аромата за токсичен газ.
 
На трето място е цветът на растението Рафлезия арнолди , имащ трупен мирис с нотки на изгниване и риба. По този метод обаче, цветът притегля инсекти, които го опрашват.
 
На четвърто място се показва най-лошо миришещият хранителен артикул - френското сирене Вю Булон (Vieux Boulogne). -->
 
Последното в тази ранглиста пето място е за дребен мравояд , който по оценката на учените, излъчва неприятна миризма в пъти повече от тази на скункса . Но този мирис избавя животното от хищници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР