Научни изследвания констатираха, че експериментално лекарство срещу грип е способно

...
Научни изследвания констатираха, че експериментално лекарство срещу грип е способно
Коментари Харесай

Лекарство против грип спира напълно заразата с COVID-19 за 24 часа

Научни проучвания установяваха, че пробно лекарство против грип е способно да спре изцяло предаването на ковид за 24 часа, заяви Europa Press.

То се споделя МК-4482/EIDD-2801, познато повече като „ молнупиравир “, и то може да се включи дейно в битката против вируса и неговото разпространяване до огромната доставка на имунизациите против COVID-19, написа DarikNews.

Проучването е на екип откриватели от Института по биомедицина на Университета в Джорджия, Съединени американски щати.

„ Това е първата проява на перорално лекарство, което може бързо да блокира предаването на SARS-CoV-2, с което може да се трансформират разпоредбите на играта “, настояват учените в обява в научното списание " Nature Microbiology ".

Характеристиките на лекарството, което може да се приема през устата, разрешават лекуването да стартира рано, нещо, което улеснява успеваемостта му в разнообразни направления, в това число забавянето на развиването на съществено заболяване на пациента. С което може да се редуцира инфекциозната фаза, с цел да се облекчат прочувствените и социално-икономическите последствия от възможна продължителна изолираност на пациента и бързо да се потушат локалните огнища на болестта.

Изследователите организираха проби с порове, тип, който смятат за подобаващ модел на предаване заради способността им да популяризират вируса, и откриха, че откакто лекарството е приложено, те не предават заболяването на животните, които са били с тях в една клетка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР