Научете знанията и логистиката зад подаряването на рози за Свети

...
Научете знанията и логистиката зад подаряването на рози за Свети
Коментари Харесай

Как червената роза е станала символ на любовта?

Научете знанията и логистиката зад подаряването на рози за Свети Валентин.

Когато става въпрос за дарове и знаци на любов, цветята са типичен избор. Но от всички цветя, подарени по празниците, малко са толкоз тясно свързани с Деня на влюбените като алената роза. Дори и да не сте човек, който обръща внимание на празника в средата на февруари, е мъчно да пропуснете витрините, цялостни с десетки рози за Свети Валентин, ситуирани начело и в центъра в супермаркети, дрогерии и даже мини-маркети на бензиностанции. От всички дарове за Свети Валентин, нито един не е толкоз емблематичен като розата, написа, представен от.

Само през 2021 година хората са похарчили 21,8 милиарда $ за Свети Валентин, съгласно Националната федерация за търговия на дребно. От тях 2 милиарда $ са отишли за цветя за Свети Валентин - приблизително малко над 15 $ на човек. Този брой нормално се усилва всяка година, тъй че има порядъчен късмет цифрата да бъде още по-висока през 2022 година И колкото и да мрънкат за цената на розите за Свети Валентин (тя скача до небето към празника), американците са подготвени да платят цената за цвете, което най-добре значи обич.

Разбира се, розите за Свети Валентин не са строго за изложение на сантиментална обич. Можете да ги поднесете на близки и другари по друг мотив. Но преди да потърсите най-близкия цветар за набор от рози в цветовете на дъгата, разберете по какъв начин е почнала традицията да се подаряват рози за Свети Валентин и кои рози са най-хубавите.

Защо се подарява роза на Свети Валентин?

Традицията да се подаряват рози за Свети Валентин има няколко истории за генезис и сходно на историята на Купидон и Свети Валентин, тя се корени в гръцката митология. Някои истории споделят, че първата алена роза е била основана, когато гръцката богиня Афродита е била надраскана от бодил на бяла роза, което е предиздвикало тази роза да стане алена. Други споделят, че първата алена роза е израснала на земята, където Адонис, любовникът на Афродита, умира и сълзите на богинята падат на земята.

Но голяма причина да се подаряват рози за Деня на влюбените се пази като традиция просто тъй като розите са красиви, приказно ухаещи цветя, които се връзват в действителност добре. Цветята нормално се изпращат на дълги дистанции, а розите са по едно и също време прелестни и издръжливи, тъй че това е голяма част от повода тази процедура да продължи.

Кои са най-хубавите рози за Свети Валентин?

Червените рози са най-хубавите рози за Свети Валентин, тъй като цветът е обвързван със пристрастеност и сантиментална обич. Част от това евентуално се дължи на обстоятелството, че алената багра е била изключително скъпа, сложна за приемане и от време на време синоним на кралски особи. Всички тези фактори карат аленото да се бъде изключително мечтано и първокласно и до през днешния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР