Натуралните сокове са наистина полезни за нас, но с консумацията

...
Натуралните сокове са наистина полезни за нас, но с консумацията
Коментари Харесай

Не е за вярване, но натуралният СОК може да ни причини това

Натуралните сокове са в действителност потребни за нас, само че с потреблението им никога не трябва да се прекалява. Ако смятате, че една чаша сок, изпита по време на закуска, може да ни достави с нужния ресурс от витамини, то грешите.

Били са направени изследвания, от които излиза наяве, че несъразмерната консумация на натурални сокове има връзка със сърдечни заболявания и инфаркт.
 Спрете да пиете сокове - те не са потребни Спрете да пиете сокове - те не са потребни
Като експерти по диабет и ендокринология постоянно се сблъскваме с казуса на пациенти, които откровено имат вяра, че соковете са потребни. И...

Според изследването, колкото повече сокове пие човек дневно, толкоз повече се покачва неговото кръвно налягане.

За всички тези безалкохолни питиета и сокове в кутии е ясно, че са нездравословни за здравето и е добре в точния момент да се лишим от тях. Малцина обаче са предполагали, че натуралните сокове също не са чак толкоз потребни, за колкото ги считаме.

Как плодовите сокове въздействат на здравето ни?
В плодовите сокове има голям ресурс от натурални захари. Те обаче нямат оня потребен ресурс от фибри, който имат самите плодове.
 Ето за какво фрешовете са рискови за здравето Ето за какво фрешовете са рискови за здравето
Диетолозите неведнъж ни убеждават в изгодата от потреблението на прясно изцедени сокове. Те обаче може да се окажат нездравословни за организ...

Това е една от аргументите да прекаляваме с потреблението на плодови сокове, защото мъчно можем да усетим пренасищане с тях.

Според резултатите от проучванията, хората, които са пили всекидневно натурални сокове, са с по-високо кръвно налягане, за разлика от тези, които доста по-рядко са консумирали тази напитка.

Разбира се, изследването само подсказва, че е допустимо натуралните сокове да причинят хипертония, само че то напълно не е изрично. Става ясно, че има някаква връзка, само че дали в действителност е по този начин, няма по какъв начин да сме изцяло сигурни.

Ако сте последователи на натуралните сокове и не пропускате и ден, в който да не изпиете най-малко една чаша, бихме ви посъветвали да го вършиме по-рядко или да ги разреждате с вода. Опитайте се да заменяте чаша сок с няколко плода. Така ще можете да извлечете и потребни за организма ви фибри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР