Националното сдружение на общините (НСОРБ) настоява Министерството на регионалното развитие

...
Националното сдружение на общините (НСОРБ) настоява Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

НСОРБ иска изготвянето на ясна програма за санирането

Националното съдружие на общините (НСОРБ) упорства Министерството на районното развиване и благоустройството да приготви стратегия, по която да бъде обезпечено финансирането за саниране на жилищните здания, които останаха отвън класирането за държавната помощ .

Това съобщи пред БНР ръководителят на НСОРБ Даниел Панов.

Той акцентира, че се водят диалози в тази посока с министър Андрей Цеков. По думите му районният министър го е уверил, че всичките 66 000 здания, останали за осъществяване в идващите няколко години, като тези 2140 аварийния лист, ще бъдат включени с финансиране по три фонда, които ще бъдат основани до месец май.

Припомняме, че при започване на 2024 година районният министър Андрей Цеков съобщи, че за санирането на всички блокове, кандидатствали за това.
 Общините желаят 10-годишна стратегия за саниране
Общините желаят 10-годишна стратегия за саниране

Според тях вторият стадий по ПВУ е безсмидлен

На този стадий благоприятни условия за финансиране при енергийното възобновяване на жилищните здания показват Фонд ФЛАГ, Фондовете за градско развиване, Фондът на фондовете, само че при новите условия етажната благосъстоятелност би трябвало да обезпечи 20% съфинансиране, което стопира доста от хората да аплайват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР