“Националното ръководство на ПП Демократи за Силна България оценява

...
“Националното ръководство на ПП  Демократи за Силна България оценява
Коментари Харесай

ДСБ призова да се върне първия мандат frognews.bg

“Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” прави оценка политическата рецесия в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на постоянен кабинет. Тази обстановка, обаче не значи, че която и да е политическа мощ в страната може да употребява нови парламентарни избори като опасност. Изборите са главен детайл от демократичния развой в страната и директно проявяване на главното конституционно право на българските жители – да избират и да бъдат избирани ”, се споделя още в позицията на ДСБ.

 

Ето и цялата позиция на НР на ДСБ:

На свое съвещание, извършено на 06.10. 2022 година, Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” разиска изборните резултати и създалата се след изборите политическа конюнктура в страната и взе следните решения:

 

1. Националното управление предлага на съдружните си сътрудници от КП „ Демократична България – обединяване ” да бъде взето общо решение на обединяването за безучастие в договаряния за сформиране на държавно управление с мандатоносител ГЕРБ-СДС. Базово съображение за това предложение е, че КП „ Демократична България – обединяване ” беше основана като обединяване с съществена цел премахване на ГЕРБ от власт и възобновяване на парламентарната република, осъществяване на промени осигуряващи върховенството на закона, дейно разходване и децентрализация на обществените финанси, противопоставяне и секване на съветското въздействие в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност.

 

2. Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата рецесия предлагаме КП „ ГЕРБ- Съюз на демократичните сили ” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата виновност за ръководството си в границите на повече от десетилетие. След това да поддържат основаването на държавно управление с втория мандат на Политическа партия „ Продължаваме промяната ”.

 

Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” прави оценка политическата рецесия в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на постоянен кабинет. Тази обстановка, обаче не значи, че която и да е политическа мощ в страната може да употребява нови парламентарни избори като опасност. Изборите са главен детайл от демократичния развой в страната и директно проявяване на главното конституционно право на българските жители – да избират и да бъдат избирани.

Настоящата позиция е изпратена до управлението на ЕНП, което също демонстрира угриженост за намиране на излаз от политическата рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР