Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение

...
Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение
Коментари Харесай

Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало при нападение с макетно ножче

Национално шествие в поддръжка на момичето, потърпевшо при зверското нахлуване от страна на мъж с макетно ножче в Стара Загора ще се организира през днешния ден, 31 юли, в цялата страна, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Нашето отвращение не е единствено за зверството, което се е случило, а за неглижирането от страна и на прокуратура, както и на тройния състав на старозагорската гилдия съдии. Най-важното ни искане ще бъде подобен вид зверства и изобщо всякакво посягане против достолепието и физическото битие освен на дами, и на мъже надлежно се оказа, че има, изобщо върху хората, това нещо да не бъде неглижирано от полицията, а да бъдат навреме вземани ограничения. Наистина да се работи с изключително мнение, да се работи бързо и да я има цялата суровост на закона ", споделя една от организаторките Силвия Стойчева.

Националното шествие в поддръжка на потърпевшото момиче от Стара Загора ще има с изключение на в родния й град, и в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Сливен, Кърджали, Ловеч и Царево.

БГНЕС напомня, че на брифинг прокуратурата в Стара Загора стана ясно, че арестуваният Георги Николаев, който е нарязал с макетно ножче 18-годишното момиче в Стара Загора, й е изпратил закани за ликвидиране два дни преди случая. Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”, а на идващия ден е осъществено насилието.

На 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница без заплаха за живота, сподели Лазар Христов, шеф на ОД на МВР-Стара Загора.

Наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предявяване на обвиняване, което подхожда на тежестта на закононарушението, съобщи районният прокурор Таня Димитрова.

Действително е свършена доста работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени голям брой експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов „ Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за междинна телесна щета ”, сподели още той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР