Национално съвещание на Демократи за силна България (ДСБ) се провежда

...
Национално съвещание на Демократи за силна България (ДСБ) се провежда
Коментари Харесай

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ: ДСБ решава за коалиция с Продължаваме промяната

Национално заседание на " Демократи за мощна България " (ДСБ) се организира през днешния ден, на което ще реши дали партията да се коалира с " Продължаваме промяната " за идните предварителни парламентарни избори, съобщи БНР.

Ръководството на ДСБ, регионални и общински ръководители на групировката ще вземат решение за общо явяване с Политическа партия на идните предварителни парламентарни избори на 2 април.

На срещата ще участват водачите на другите две партии от дясната коалиция – Христо Иванов на " Да, България " и Владислав Панев на " Зелено придвижване ".

Гост ще бъде съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Съвещанието идва след вътрешни спорове и неодобрение в ДСБ.

Към ръководителя на групировката Атанас Атанасов бяха отправени обвинявания, че редовно нарушава устава на партията и по тази причина би трябвало да бъде изключен от редиците ѝ.

Обвинения и претенции за оставката на Атанасов имаше от петима членове на ДСБ.

Срещу него беше импортирана и тъжба в националния вътрешнопартиен арбитраж – надзорен орган, който следи за съблюдаване на устава на партията от членовете и управлението ѝ.

От Политическа партия преди седмица дадоха мандат на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да стартират диалозите за коалиция с " Демократична България ", част от която е и ДСБ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР