Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира

...
Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира
Коментари Харесай

ПУ организира състезание по български и литература за...

Национално съревнование по български език и литература за зрелостници провежда Филологическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ на 3 февруари 2018 година от 11:00 ч., заяви зам.-деканът доцент доктор Елена Гетова.

Освен че ще ревизират равнището на своите познания, зрелостниците, които получат отлична оценка, ще бъдат признати за студенти във Филологическия факултет в някоя от следните определени от тях специалности: „ Българска лингвистика “, „ Славистика “, „ Български език и китайски език “, „ Български език и съветски език “, „ Български език и френски език “, „ Български език и италиански език “, „ Български език и новогръцки език “, „ Български език и турски език “, „ Български език и история “, „ Български език и испански език “, „ Български език и немски език “, „ Български език и гражданско обучение “.

Състезанието ще продължи 3 астрономически часа и ще се организира в постройките на ПУ „ Паисий Хилендарски “, като залите ще бъдат конкретизирани в допълнение. Форматът му ще бъде доста непосредствен до държавния зрелостен изпит и претендентите ще работят по два равнопоставени модула – езиков и книжовен. Оценяването ще става по точкова система, а резултатите ще се приравнят към шестобалната система, изясни доцент Гетова.

Тя добави, че присъединяване в надпреварата е гратис, а в деня на провеждането му претендентите би трябвало да носят единствено персоналната си карта. Срокът за вписване за присъединяване в надпреварата е до 30 януари 2018 година в това число на следния линк в уеб страницата на факултета: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/2017-registracia-za-s-stezanieto-po-bel-za-zrelostnici

Списъкът с записаните участници и разпределението им по зали ще бъдат оповестени на 1 февруари 2018 година

При кандидатстване в някоя от изброените нагоре специалности получената отлична оценка от надпреварата ще е настояща и няма да зависи от оценката, която ще получи зрелостникът на матурата – стига тя да е позитивна, акцентират от Филологическия факултет. До 10 дни след осъществяване на надпреварата резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Филологическия факултет: http://slovo.uni-plovdiv.net.
тагове съревнование български език литература зрелостник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР