Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест

...
Национално представени организации на хора с увреждания заплашиха с протест
Коментари Харесай

Хора с увреждания ще протестират заради готвената реформа в ТЕЛК

Национално показани организации на хора с увреждания заплашиха с митинг през април, оповестява Българска национална телевизия. Те реагираха остро на показаната от общественото министерство идея за смяна в системата за оценка на работоспособността, която към този момент е импортирана в Народното събрание.

Причината за протестните дейности е, че предвижданите законодателни промени ще доведат до лишаване правото на инвалидна пенсия на близо 150 хиляди български жители, съгласно представителните организации.

Основните претенции на организациите са концепцията за експертиза на работоспособността да бъде модифицирана взаимно с национално представителните организации. Те упорстват още за обвързване на обществените заплащания с линията на бедността или минималната работна заплата, както и да се усъвършенства успеваемостта на изразходвания обществен обществен запас.

Организациите желаят да се лимитират и преустановят корупционните практики при установяване на типа и степента на увреждане на един човек.

В протестна нота до обществения министър Бисер Петков организациите са показали своята позиция за промяната и въпросите, на които желаят да им бъде отговорено.

" Искаме отпадане на термина " установяване на продуктивност " и изрично не желаеме делене на здравната експертиза, считаме, че тя би трябвало да се реализира от един мултидисциплинарен орган ", споделиха представители на организациите, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР