Националният тим на България спечели отборната купа на Европейското по

...
Националният тим на България спечели отборната купа на Европейското по
Коментари Харесай

България с отборната купа на Европейското по вдигане на тежести в Тирана

Националният отбор на България завоюва отборната купа на Европейското по повдигане на тежести в Тирана. По подигравка на ориста " трикольорите " започнаха шампионата с „ нула “ и го приключиха с огромен триумф.

Първо място в отборното класиране, към този момент освен при мъжете както предходната година, а и в общата класификация, а това не се бе случвало в историята на родното повдигане на тежести. Пет трофеи в общо десетте мъжки категории, 8 медала – 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови единствено в дуелите, а общо с тези в обособените придвижвания оценките ни набъбват до 23, от които 13 златни.

В класирането по народи сме безапелационни спечелили, както по брой медали, по този начин и по брой трофеи и при мъжете, и в общото нареждане. Успехът се ускорява от обстоятелството, че участвахме единствено с 13 състезатели, а изпреварихме страни с по 17, 19 (Украйна), та даже и с 20 (Турция) представители.

За последно България има петима първенци през 1992 година в унгарския град Сексард, когато Севдалин Минчев, сегашният народен треньор Иван Иванов, Николай Пешалов и Йото Йотов мачкат в първите четири категории, а Кольо Колев прибавя златото при най-тежките.

През миналата седмица в Тирана първенци станаха Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, вицешампион е Карлос Насар, а Габриел Маринов и Божидар Андреев сграбчиха бронз. Дениз Данев се подреди четвърти, а Васил Маринов е пети в дуелите.

Старши треньорът Иван Иванов може да се похвали, че под негово управление единствено в последните 5 години българските щанги завоюваха от международни и европейски шампионати 174 медала, 67 от които златни.

„ Историческият триумф в Албания е два пъти по-ценен, тъй като е макар цялата експанзия против националния тим и особено против Иван Иванов. Те бяха без поддръжка, без даже схващане на многото проблеми, стоварили се връз тях в последно време. Наложи се да платим с персонални средства присъединяване на международното за мъже м.г., по-късно отказахме домакинство на Европейското, както и присъединяване на младежкото международно, което ни лиши от няколко медала. А може би би трябвало да поздравим и Неделчо Колев, който след всичко сторено против щангите в последната година, излезе да награди българските медалисти в този момент в Тирана ", съобщи Ариф Маджид, определен за президент на Българската федерация и към момента невписан в съда поради юридически хватки към този момент повече от година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР