Националният статистически институт открива специален колцентър за пробното преброяване. От

...
Националният статистически институт открива специален колцентър за пробното преброяване. От
Коментари Харесай

НСИ открива колцентър за пробното преброяване

 Националният статистически институт открива специфичен колцентър за пробното броене. От 20 април жителите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите ще имат техническа опция да дават отговор на над 40 позвънявания по едно и също време, а работното време на телефонната линия е от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, в това число през празничните и почивните дни.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната пробното броене на популацията и жилищния фонд ще се организира единствено посредством електронна преброителна карта. То е самобитна " генерална подготовка “ за същинското броене, което ще е през януари следващата година. Такова броене ще има в целия Европейски съюз.

Електронното пробно броене на популацията ще стартира в 0.00 ч. на 20 април и ще завърши в 24.00 ч. на 30 април, като ще бъде налично за цялата страна. Всеки български или непознат жител, пребиваващ всекидневно на територията на страната, може да се записва на www.e-census2021.bg и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се прави с ЕГН, номер и дата на издаване на годен български документ за идентичност.

Попълването на преброителната карта, чийто пример можете да видите на страницата на преброяването www.census2021.bg, ще бъде допустимо единствено от територията на страната както посредством компютър, по този начин и посредством портативни мобилни устройства когато и да е на денонощието в интервала 20 - 30 април 2020 година.

На инцидентен принцип ще бъдат избрани и семействата, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за проучвания за репродуктивните настройки и миграционното държание на популацията.

Целта на идното пробно електронно броене е да се тества приложението за събиране на данни и да се реши дали въпросите са

разбираеми и вярно конструирани. След сполучливото попълване на електронната преброителна карта на потребителите, ще бъде обезпечена опция за бележки, мнения и рекомендации във връзка с дизайна, бързината и потребителската устременост на приложението. Това ще спомогне да бъде усъвършенстван инструментариумът за провеждането на същинското броене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР